Saladus avalikustatud: Alexela tanklaketist saab jätkuvalt vana head 95 bensiini

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Avaliku saladusena on liikunud jutt, et Alexela ei pea üle minema suurema biolisandiga bensiini 95 ja diiselkütusele ning tänane telefonikõne Alexelale kinnitas seda juttu, kirjutab portaal Autogeenius.

Seega võivad kõik need, kelle auto ei kannata suurema biolisandiga kütust või ei soovi oktaanarvuga 98 kütust tankida, vähemalt juunikuuni tankida Alexelas.

Põhjuseks on hiljuti vastu võetud sadamaseaduse muudatus, kuhu lisati võimalus, mille kohaselt ühte loodussõbralikku kütust saab statistikas teisega asendada.

Kuna Alexela on välja arendanud oma CNG gaasitanklate võrgustiku ja kasutab nendes kodumaist biometaani, siis võimaldab see neil biolisandit vedelkütustele mitte lisada.

Vastav seadusemuudatus Sadamaseadusesse tekitas mõned kuud tagasi teistest kütusemüüjates palju pahameelt, kuna muduatus ilmus seadusesse väidetavalt ootamatult ja annab liigse konkurentsieelise ühele tanklaketile.

Loe pikemalt Autogeeniusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments