Circle K: autojuhid ei taha biolisandiga kütust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maikuus aset leidnud biokütustele üleminek on suurendanud Eestis mootoribensiin 98 tarbimist rohkem kui kolmandiku võrra, selgub Eesti mootorikütuste jaemüüjate müügistatistikast.

„Maikuus läks Eesti üle biokomponenti sisaldavatele mootorikütustele ja tõenäoliselt just sellest tingituna on paljud kliendid hakanud eelistama mootoribensiini 98, millele ei ole seaduse järgi kohustuslik biokomponenti lisada,” selgitas Circle K mootorikütuste kategooriajuht Ivo Popp.

Maksu- ja tolliameti koostatud ülevaate kohaselt müüdi aprillis mootoribensiini 98 Eestis kaks miljonit liitrit, kuid maikuus pärast biokomponendi kohustuslikku lisamist enamikele mootorikütustele juba kolm ja pool miljonit liitrit. Ivo Popi hinnangul soovib suur osa lisandunud mootoribensiini 98 tarbijatest autosse valada kvaliteetseimat kütust ja see on tinginud müügi järsu kasvu.

„Biokütustele üleminek on taaskord tõstnud esile mootorikütuste üldise kvaliteedi olulisuse. Kuna autosse tangitavate toodete, sealhulgas biokomponenti sisaldavate mootorikütuste lõppkvaliteeti mõjutavad lisaks toote päritolule oluliselt just kütusemüüja korrektsed tööprotsessid kütuse veol ja säilitamisel, soovitan mootorikütust osta ikkagi vaid usaldusväärsete ettevõtete käest,” ütles Popp. “Circle K müügimahud kasvavad turust kiiremini, mis näitab, et paljud kliendid on kvaliteedi kaalutlustel vahetanud enda kütusepartneri just Circle K vastu välja.”

Lisaks tasub Popi sõnul meeles pidada, et kuigi seadus ei kohusta mootoribensiinile 98 lisama biokomponenti, võib kütusemüüja seda soovi korral kuni 5% ulatuses siiski teha ja seda ei pea jaamades eraldi tähistama. Vastava info saab tarbija teada kütusemüüjalt vaid päringu korras.

„Neile, kes soovivad kindlalt biokomponendita mootoribensiini, luban, et Circle K-s müüdav mootoribensiin 98 on 100% ulatuses täielikult fossiilne ja sellesse ei ole biokomponenti lisatud. Seeläbi soovime pakkuda sportautode, uunikumide ja aia-ja metsatehnika omanikele, kellel on etanooli sobivuse suhtes kahtlusi, turvalist ja parima võimaliku kvaliteediga alternatiivi,“ ütles Popp.

“Hetkel müüdavas mootoribensiinis 95 on biokomponendi ehk etanooli ning diislikütuses biodiisli osakaal alla 5%, mis tähendab, et nad on kõikidele automootoritele täiesti ohutud ja autoomanik biokomponendiga mootorikütuste kasutamisel enda sõiduki pärast muret tundma ei pea,“ lisas Popp. “Samuti sisaldavad kõik Circle K mootorikütused miles lisaaineid, mille tulemusena on võimalik hoida automootorit puhtamana ning säästa seeläbi kütusekuludelt kuni 3%.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
5 aastat tagasi

See biodiisel oli igatahes 10 a. tagasi jube saast – ka siis reklaamiti seda kui erilist öko kraami. Pärast viiendat paagitäit jäi mu 3 aastat vana Zafira Riisiperes tee äärde ning tuli nööri otsas Haapsallu remonti vedada. Töökojas selgus, et paak oli mingit lahustunud kummi taolist saasta täis ning kütusefilter ka. Sama juhtus mu Transitiga ning neid juhtumeid oli palju ka teistel. Rohkem ma seda saasta tarvitanud pole ning ei soovita kellelegi.

Arvos
5 aastat tagasi

Selle 3% pläma võiks juba ära unustada. Enne Norra kütus, nüüd Leedu, pläma ikka sama.

Zanders
5 aastat tagasi

Odav ja pask reklaam…
Kõik kütused saabuvad Venemaalt ja suht ühest tehasest meile…