1

Itaalia veinipeost võttis osa üle 1700 degusteerija

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Arvo Tarmula

Itaalia veinipeost Haapsalus võttis laupäeval osa 1770 degusteerijat, kellest 1119 andis ära ka täidetud hindamislehe.

„Kui muidu oli veinipeol rahvast vähem kui eelmisel aastal, siis veini hindajate hulk oli palju suurem,“ ütles Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi. Tunamullu tuli täidetud tagasisidelehti 400 ja mullu 830.

Veinipäevadel pakkusid veinitootjad Karja tänaval ja Lossiplatsis kokku 38 Itaalia veini, mille seast said 20eurose degusteerimispileti ostnud inimesed valida oma lemmiku.

Valgetest veinidest võitis Dekanter OÜ vein Barone Montalto Passivento Bianco. Punastest kogus enim toetust Dunker Estonia OÜ toodud vein Tommasi Rafael Valpolicella Classico Superiore. Parimaks proseccoks valis rahvas Mionetto MO Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry.

Degusteerimine kestis kella 12–16.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
aivar
aivar

pealkiri on ikka see et – 1700 hobijoodikut käis veine maitsmas .

wpDiscuz