Neli haapsallast tuli taekwondos Balti meistriks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu klubi värsked Balti meistrid. Foto erakogu

12.-13. mail Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud traditsioonilisel taekwondo ITF turniiril Balt Cup tulid kaheksast Haapsalu esindajast pooled meistriks.

300 sportlast Eesti, Vene, Ukraina ja Valgevenemaa klubidest võistlesid neljal alal: kompleksharjutused (pattern), kahevõitlused (sparring), spetsiaalne hüppetehnika (special technique), purustamine (power breaking) kahes vöökategoorias (A ja B).

Katleri taekwondoklubi Haapsalu võistkond püstitas ka oma selle turniiri medalirekordi, sest möödunud aastal võideti üks medal vähem.

Kõige suurema saagi sai 15aastane Anastasija Ilnitskaja, kes oli esimene kompleksharjutuses ja purustamises ning kolmas kahevõitluses.

Kahevõitlustes Balti meistriteks said:

Jegor Vedenjapin – 14-15a kuni 65 kg;

Aleksei Bazõlev – 16-17a kuni 69 kg;

Kristjan Kaljuste – 11-13a kuni 35 kg.

Lisaks kolmele pingelisele matšile Eesti, Vene ja Valgevenemaa esindaja vastu saavutas Kristjan pronksmedali ka kompleksharjutustes.

Pronks medali kahevõitluses ja hõbemedali hüppetehnikas võitis klubi treener Aleksander Joonasing.

Jegor Vedenjapin sai hõbemedali ka meeskondlikus kahevõitluses 14-15 aastaste seas.

Kokku sai klubi kümme medalit: viis kuld-, kaks hõbe- ja kolm pronksmedalit.

Selle turniiriga lõppes võistlushooaeg, nüüd valmistuvad sportlased vööeksami sooritamiseks.

Taekwondo demonstratsioonesinemine tuleb Haapsalus 2. juunil perepäeval (lastekaitsepäev), kus toimub ka edukalt sooritanud eksami sportlaste autasustamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments