Haapsalu taekwondo klubi näitas rahvusvahelisel turniiril kõrget taset

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu edukas võistkond: (vasakult) Ralf Kaljuste, Marvin Ankuhin, Kristjan Kaljuste, Anastasija Ilnitskaja ja treener Aleksander Joonasing. Foto: erakogu

Möödunud laupäeval said läänlased Maailma Taekwondo Föderatsiooni (WTF) võistlustel viis medalit.

Turniiri nimi “Ambassador Cup” viitab uuele Korea saadikule Eestis, kes oli ka ise võistluste pidulikul avamisel kohal. Kalevi spordihallis võistles üle 200 sportlase Eestist, Soomest ja Lätist kahes vöökategoorias – B division (rohelisest vööst madalam) ja A division (alates rohelisest vööst).

Katleri Taekwondo Klubi Haapsalu võistkonda esindas seekord viis noort sportlast – Anita Bevz, Ralf Kaljuste, Marvin Ankuhin, Kristjan Kaljuste ja Anastasija Ilnitskaja. Kolm viimati nimetatut tulid koju kuldsete medalitega.

Anastasija Ilnitskaja võitis kulla kategoorias 15-17aastased, +63 kg.
Kuna oma kaalukategoorias oli tal ainult üks vastane, võitles Ilnitskaja kõige raskemas kaalukategoorias, olles oma vastasest üle 4 kilo kergem. Vaatamata sellele alistas ta vastase enne kolmanda roundi algust 20 punktilis ülekaaluga.

Marvin Ankuhin võitis kulla kategoorias 12-14aastased, -49 kg.
Ankuhin tõusis poodiumi kõrgeimale kohale esimest korda, kusjuures oli kahes ühendatud kaalukategoorias vastastest noorim ja kergeim. Ta alistas esimese vastase kindlalt, teises matšis sai aga sellise hoo sisse, et 50. sekundil lõi vastase jalaga knockout’i nii, et too viidi arvàtava nina luumurruga haiglasse – olümpiastiilis WTF võistlustel on täisjõuga löögid lubatud.

Kristjan Kaljuste võitis kulla kategoorias 12-14aastased, -37 kg ja pronksi kategoorias -33 kg, A divisjon.

Oma vöökategoorias oli Kaljustel vaid üks vastane, kelle ta alistas kolmandas lisaraundis seisuga 13-10, sooritades jalalöögi pähe.
Lisaks pidas Kaljuste kogemuste omandamiseks kaks matši ka A divisjonis, kaotades tugevale soomlasele teises raundis 20 punktiga. Esimese matši vigadest õppinuna pidas ta hea teise matši, kuid kaotas selle väikese punktide ülekaaluga.

Ralf Kaljuste võitis pronksi kategoorias 9-11aastased, -33 kg.

Ralf Kaljuste vanuse ja kaalukategooria nimekirjas on alati vähemalt kaheksa sportlast, mis tähendab, et võita tuleb kolm matši järjest. Seekord pärast esimest rasket võitu kaotas ta poolfinaalis endast pikemale vastasele ühe punktiga. Kolmanda koha eest võideldes näitas ta aga kõiki oma oskusi ja teenis välja pronksmedali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments