Läänlased alustasid taekwondo võistluste hooaega viie medaliga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Katleri Taekwondo Klubi Haapsalu meeskond Kohtla-Järvel. Foto: Edgar Leika

Läänlased tõid Kohtla-Järvel toimunud rahvusvaheliselt võistluselt viis medalit: kaks kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi.

Eesti taekwondo harrastajad alustasid võistluste hooaega traditsioonilise meistrivõistlusega Kohtla-Järvel, rahvusvaheliseks kasvanud võistlusega “II Estonian Cup”.

Möödunud laupäeval, 15. oktoobril tuli Kohtla-Järvele kokku 154 võistlejat klubidest üle kogu Eesti – Pärnust, Haapsalust, Tallinnast, Maardust, Paldiskist, Tapalt, Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Sillamäelt, ja Venemaalt. Oma oskused pandi proovile kahes distsipliinis: kompleksharjutused (Tul) ja kahevõitlused (Massogi).

Mõnede sportlaste jaoks olid need esimesed võistlused, osad aga on juba kogenud võistlejad. Taekwondos jagatakse võistlejad kategooriatesse vanuse ja kaalu järgi ning ka vöö värvi järgi. Estonian Cup’il oli piiranguks 6 gyp ehk roheline vöö.

Katleri taekwondoklubi Haapsalu meeskonda esindasid Aleksei Bazõlev, Jegor Vedenjapin, Anita Bevz, Marvin Ankuhin, Renat Karasjov, Kristjan Kaljuste ja Ralf Kaljuste. Kohtunikest esindas klubi Anastasija Ilnitskaja.

“Väga raske ja pikk päev oli, kõik võistlesid õhtul. See tähendab, et pead kaua ootama ja siis ei tule päris nii välja, nagu peaks ja võiks, eriti kogemuseta sportlastel. Kõik näitasid siiski oma iseloomu ja võitlesid lõppuni – see on minu kuldseks medaliks,“ ütles Haapsalu klubi treener Aleksander Joonasing.

Eraldi tänas Joonasing klubi vabatahtlikku fotograafi Edgar Leikat ja Läänemaal Ristil tegutsevat ettevõtjat, kes aitas sportlasi bussitranspordiga ja soovis avalikkuse jaoks anonüümseks jääda.

„Bussirent on tänapäeval kallis ja harrastussportlastele on taoline heategevus alati teretulnud,“ ütles Joonasing.

Vaata fotosid võistlustelt MTÜ Katleri Taekwondo Klubi Haapsalu Facebooki lehel.

Tulemused:

Kristjan Kaljuste / 11-13a -35kg
I koht (Sparring)
Jegor Vedenjapin / 14-17a -63kg
I koht (Sparring)
Anita Bevz / 11-13a -45kg
II koht (Sparring)
Aleksei Bazõlev / 14-17a -69kg
III koht (Tul) ja III koht (Sparring)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments