Haapsallased said võitluskunstide Eesti meistrivõistlustelt kuus medalit

Aleksei Bazõlev võitis Eesti meistrivõistlustelt kaks medalit. Foto erakogu

Traditsiooniline rahvusvaheline võitluskunstide turniir Estonian Open Martial Arts Games oli see kord Eesti vabariigi 100. juubeli raames peetud Eesti meistrivõistluseks koguni kaheksal spordialal – WTF taekwondo, kickboxing, muay thai, kudo, poks, wushu, noavõitlus ja esimest korda sel võistlusel ka judo.

Varem oli turniir taekwondo osas suure osalejate arvu pärast jagatud kaheks vöökategooriaks – algajad ja edasijõudnud. Seekord oli meie sportlastel raskem, kuna vastu tuli minna olümpiaala parimatele Eestis. Vaatamata reeglite erinevustele olid Haapsalu taekwondo klubi kasvandikud hästi ettevalmistatud ning saavutasid kokku kuus medalit.

Kaks medalit teenis Aleksei Bazõlev kickboxingus. Võistelda tuli küll Eesti taekwondo liidu esindajatega, kuid WAKO lightcontact reeglite järgi. Kuni 63 kg kategoorias sai ta hõbemedali ning kuni 69 kg kategoorias pronksi.

Neli medalit võideti taekwondos.

Hõbemedali said Anastasija Ilnitskaja 15-17aastaste seas kuni 63 kg kaalukategoorias, Anita Bevz 12-14aastaste seas kuni 45 kg kaalukategoorias ja Kristjan Kaljuste 12-14aastaste seas kuni 37 kg kaalukategoorias.

Pronsmedali võitis Jegor Vedenjapin 12-14aastaste vanuserühmas üle 57 kg kaalukategoorias.

Kõik matšid olid pingelised. Kristjan Kaljuste võitis esimese matši, kuigi oli kaotanud esimese raundi 0-12. Anastasija Ilnitskaja võitis kaks matši ja kaotas finaalis vaid 1 punktiga. Ralf Kaljuste sai esimeses matšis samuti 1punktise kaotuse.

Jegor Vedenjapin lõi oma kategooria kõige tugevama vastase nokauti kogemata murdosa sekundist pärast kohtuniku peatamismärguannet ning sai seepärast kirja kaotuse

13-aastane Marvin Ankuhin võitis esimese matši, kuid teises matšis murdis kukkudes käeluu ning ei suutnud jätkata.

Turniir toimus Tondiraba jäähallis 17.-18. veebruaril 2018.

Kokku on Haapsalu klubi arvel sel aastal juba 17 medalit.

Järgmine võistlus toimub ITF-i reeglite järgi Tallinnas märtsikuus. Hvarang Cup on meeskondlik taekwondo turniir, millest Haapsalu plaanib praegu osa võtta koguni kolme meeskonnaga – 9-11aastased, 11-13aastased ja 18aastased ning vanemad. Igas meeskonnas on 4-5 sportlast ning võistelda tuleb kõikides alades – kompleksharjutused, kahevõitlused, hüppetehnika ja jõupurustamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments