Liikluskindlustuse fond uuendas liikluskindlustuse kalkulaatorit

Lääne Elu

info@le.ee

Aastaid tagasi Finantsinspektsiooniga loodud liikluskindlustuse kalkulaatoril on nüüd uus kujundus ja seda on mugavam kasutada nii arvutis kui mobiilis.

Liikluskindlustuse fondi (LKF) kalkulaator annab hea ülevaate kohustusliku liikluskindlustuse hindadest. Kalkulaatorit kasutatakse 1000-1200 korda tööpäevas.

LLKFi juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul näitavad kindlustusseltsid kalkulaatoris oma kõige soodsamat kindlustusmakset. „Kalkulaatori suurim väärtus on, et sisestades ainult sõiduki registrimärgi, saab ühekorraga näha seltside parimaid liikluskindlustuse hindasid. Tavaliselt on kalkulaatoris kindlustusmakse, mis tuleb tasuda kindlustusandja veebilehel lepingut sõlmides,“ ütles Potsepp.

„Ühe auto liikluskindlustuse hinnad võivad kalkulaatoris erineda mitmekordselt, sest kindlustusseltsidel on erinevad makse arvutamise metoodikad. Iga kindlustusandja püüab kindlustusriski võimalikult täpselt hinnata ja määrab kindlustusmakse selle hinnangu järgi,“ lisas Potsepp ning tõi näitena, et tema auto odavaim liikluskindlustus maksab 105 eurot ja kalleim 226 eurot aastas.

Liikluskindlustuse hinnavõrdluse päringu saab teha LKFi veebilehel www.lkf.ee/kalkulaator, sisestades vaid sõiduki registrimärgi. Täpsem päring tuleb teha ainult juhul, kui sõiduk ei ole liiklusregistris, sõidukit kasutatakse tavapärasest enam ja riskirohkemalt või päringu tegija ei ole sõiduki omanik ega vastutav kasutaja.

Kalkulaator näitab kaheksa liikluskindlustuse pakkuja hindu: BTA, ERGO, Gjensidige, If, Inges, PZU, Salva ja Seesam. Compensa ja Swedbanki liikluskindlustuse hindu kalkulaator ei näita.

LKFi veebilehel on veel võimalik kontrollida liikluskindlustuse kehtivust ja sõiduki liikluskahjusid ning saada ülevaade liiklusõnnetuste asukohtadest Eestis.

LKF on liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo, liikluskindlustuse registri pidaja ja liikluskindlustuse lepinguta sõidukite sundkindlustaja. LKF hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab LKF liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.

Kati Varblane
Liikluskindlustuse fondi kommunikatsioonijuht

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments