Suvi käes, Haapsalu vanalinna liiklus muutub

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suvine liikluskorraldus. Arvo Tarmula

Homsest, 1. maist hakkab Haapsalu vanalinnas kehtima suvine liikluskorraldus, mis muudab autode liikumist Karja tänaval ja suunab ühistranspordiliikluse sealt eemale, teatas Haapsalu linnavalitsus.

Suurimad muutused autojuhtidele on, et Rootsituru ringtee suletakse ja Ehte tänavalt tulijad peavad andma teed Karja tänavalt ja Lossiplatsilt tulijatele.

Bussireisijate jaoks muutub see, et ühistransport enam Karja tänaval ei sõida ning Lossiplatsi, Karja, Ehte ja Okase muuseumi peatused suletakse. Lossiplatsi peatuse asemel peatuvad bussid Kalda peatuses.

Ümberkorraldusi on vaja seoses kohvikute suveterrasside paigaldamise ja kultuuriürituste korraldamisega. Suvine liikluskorraldus kehtib 1. oktoobrini.

Muudatused maakonnaliinide töös:
* Mihkli tänavale maja nr 3, Suur-Lossi tänavale maja nr 13 ja Lahe tänavale maja nr 11 juurde tulevad ajutised peatused.
* Maakonnaliini nr 1 Lossiplats – Rohuküla marsruut on Posti – Karja – Kalda – Mihkli – Posti. Liini lõpp-peatuseks jääb Kalda.
* Maakonnaliinide nr 2 Holmi – Uuemõisa ja nr 3 Holmi – Ragn-Sells marsruut on Holmi – Sadama – Suur-Lossi – Lahe – Mihkli – Posti.
* Maakonnaliinide nr 22 Haapsalu – Risti – Kuijõe, nr 26 Haapsalu – Palivere – Risti ja nr 36 Haapsalu – Taebla – Linnamäe – Palivere marsruut on Posti – Karja – Kalda – Mihkli – Posti.

Ühistranspordi muudatuste kohta on teave peatustes, riikliku ühistranspordiregistri veebilehel www.peatus.ee ja MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse kodulehel www.harjuytk.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jalutajale
5 aastat tagasi

äkki keelaks turistidele üldse sissesõidu Haapsallu ? Rahu missugune,saate jalutada nii palju kui hing ihkab.Meie turismihooaeg on paar-kolm kuud.Ülejääänud ajal vaikus.Vanalinn tühi.Võiks ju ära kannatada mõne bussi suvel vanalinnas.

jalutaja
5 aastat tagasi

Kas oleks liiga palju nõutud, et välja pandaks ka sildid, et turistibussid pole tahalinna oodatud? Busside parkla asukohast on Haapsalu giididel väga vähe teadmisi (omad kogemused). Nimelt bussiparkla asub kultuurimaja külje peal ning busse pole vaja parkida lossiplatsi parklas! Suvisel ajal on lausa kaos lossiplatsi parklas!
Linnaliinidele ja turistibussidele võiksid kehtida ühesed reeglid, ei mingit sissesõitu vanalinna territooriumile!

mell
5 aastat tagasi
Reply to  jalutaja

kõigepealt tuleb bussi parklas kord maja lüüa ,mitte et sõiduautod pargivad seal kuda juhtub

Kuu
5 aastat tagasi
Reply to  mell

Haapsalus pole kunagi parkimises korda olnud ega tule ka. Linnavõimul on savi. Vähemalt nii on sealt öeldud.