Läänemaal avab homme uksed üks maaturismi ettevõte

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Roosta puhkeküla. Foto arhiiv

Teisipäeva peetaval Eesti maaturismi avatud uste päeval avab praegusel Läänemaal uksed üks maaturismi ettevõte, Lääneranna vallas võtab külalisi vastu kaks ettevõtet.

Homme avab uksed Roosta puhkeküla, kus kell 12-16 toimuvad territooriumil tasuta ekskursioonid, pakutakse tasuta suppi ja aktiivsed tegevused on tavahinnast poole odavamad.

Lääneranna vallas ootab teisipäeval kell 11-17 külalisi Paatsalu puhkekeskus. Seal aitavad päeva sisustada merepäästjad ja Seikluspartner, kes korraldavad fatbike-sõitu ja merepääste töötuba.

Oidrema saunas võtavad külalisi vastu sauna perenaine Maarja Pikkmets ja Mätiku Talumeierei perenaine Mirjam Pikkmets. Kell 11-16 on võimalus degusteerida ja kaasa osta käsitööna valminud mahemärgistusega piimatooteid ning ootab ka klassikaline klassikaline Soome saun. Lisaks saab lasta vibu, mängida kettagolfi, tutvuda merepäästjate varustusega ning erinevate matkadega, mis tuleval hooajal Paatsalus toimuvad.

Maaturismi avatud uste päeval avab üle Eesti ukse sadakond maapiirkondades tegutsevat turismiettevõtet, kes võtavad algava hooaja puhul vastu külalisi ja tutvustavad selle suve paremaid puhkusevõimalusi.

MTÜ Eesti Maaturism tegevjuht Raili Mengel ütles, et maaturismi avatud uste päeva peetakse juba viiendat aastat ja paljude turismiettevõtjate jaoks tähistab see uue töise hooaja algust.

“Homsel avatud uste päeval saab üle Eesti tasuta või erihinnaga osaleda matkadel ja retkedel, sõita paadiga, teha käsitööd, osaleda töö- ja õpitubades, kogeda uusi maitseelamusi, lüüa kaasa talgutel, teha tutvust taluloomadega, kohtuda tubli pererahvaga ja käia kuumas saunas,” loetles Mengel.

Kogu üle-eestilise programmi ja osalejad leiab maaturism.ee veebikaardilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments