Urmas Kruuse: parvlaevasaaga kahandas minister Simsoni usaldust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Minister Kadri Simson ja Hiiumaa toonane maavanem Riho Rahuoja (paremal) parvlaeva Tiiu ristimisel Heltermaa sadamas 8. aprillil 2017. Foto: Urmas Lauri

Möödunud reedel toimus Hiiumaal Kärdlas maaelu teemaline Reformierakonna mõttekoda, mida juhtis riigikogu liige Urmas Kruuse. Oluliseks teemaks arutelul kujunes parvlaevaühenduse olulisus mandri ja saarte vahel.

Kruuse sõnul on kohalike elanike ja ettevõtluse jaoks on väga oluline, et mandrivaheline transport toimiks tõrgeteta. „Varakevadel toimunud probleemid parvlaevaühenduses kahandasid usaldust minister Kadri Simsoni ja kogu ministeeriumi osas tervikuna. Mandri inimesed ei tunneta sageli parvlaevaühenduse olulisust saarte vahel,” ütles Kruuse.

„Saare elu eripära nõuab otsima erinevaid paindlikke lahendusi ettevõtluse edendamiseks ja töökohtade loomiseks,“ ütles Reformierakonna Hiiumaa piirkondliku organisatsiooni juht Riho Rahuoja. Ta nentis, et tulevikus kaugtöö osatähtsus kindlasti suureneb ja seetõttu on oluline kiire internetiühenduse olemasolu, mille kättesaadavus tuleb tagada kõikidele soovijatele sõltumata elukohast.

„Püsielanikud vajavad eelkõige turvalist elukeskkonda, kuhu kuuluvad kvaliteetne arstiabi, tasemel taristu, konkurentsivõimeline haridus ning kvaliteetsed omavalitsuse poolsed tugiteenused,“ lausus Kruuse.

Rahuoja sõnul on lisaks tähtis tagada vajaduspõhised sotsiaalhoolekande teenused kõigile abivajajatele. „Esmatähtis on panustada teenuste kvaliteedile ning teenuse kättesaadavus vajalikule sihtgrupile,” ütles Rahuoja.

Teemaõhtust võttis osa hulk Hiiumaa kohalikke reformierakondlasi, et välja tuua erinevad murekohad Hiiumaal ning kogu Eestis tervikuna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Ühed tellivad laevad Rukki kanali sügavust arvestamata,teised ei oska mere sügavust mõõta ja lõppkokkuvõtteks pr.Simson süüdi !

see nn. saaga
6 aastat tagasi

on refisusserite provokatsioon, nagu selgus, on kanalil sügavust küll, vaja oli lihtsalt tolmu üles keerutada ja oma parvlaevade korruptsioonilt tähelepanu kõrvale juhtida

nbn
6 aastat tagasi
Reply to  see nn. saaga

Eesti ajaloo kõige asjatundmatum põllumajandus minister sm.Kruuse.