Lihulas avas uksed Sakste maja kohvik

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kohvikus pakutakse söögiks esialgu küpsetisi ja tööpäeviti suppi. Foto Kaire Reiljan

Pühapäeval võttis maja poolt pakutava tordi ja kohviga esimesi külalisi vastu Lihula Sakste maja kohvik.

Avapäeval oli tuba rahvast täis, sest paljud Lihula inimesed tahtsid näha, mis aastaid tühjalt seisnud ja ostjaid oodanud Luige villast saanud on.

Kohviku ühe omaniku Jaak Kastepõllu sõnul on vast avatud kohviku kahes saalis kokku 36 kohta. Ta lisas, et praade vähemalt esialgu ei pakuta, küll aga magusaid ja soolaseid küpsetisi ning tööpäeviti ka lõunasuppi. Kohvik on avatud tööpäeviti kl 11–18 ja laupäeviti kl 10–15.

Maja teisel korrusel asuvad külalistetoad. Kastepõld ütles, et majutusteenust veel ei pakuta, sest osa vajalikke kooskõlastusi on saamata.

Kastepõllu sõnul on ta mullu sügisest, mil majas toimetama asus, tegelenud eelkõige veevärgi ja küttesüsteemi uuendamisega. Korda on tehtud õuel asuv saunamaja, mida eraldi välja üüritakse.

Lihula peatänava ääres asuv Tallinna mnt 23 maja on Lihula üks kaunimaid ajaloolisi hooneid. Kunagi Fersenite aadlisuguvõsale kuulunud jahilossis tegutses 1990. aastatel hotell Luige villa. Hoones on 17 tuba.

Aastaid tühjalt seisnud ja müügis olnud maja ostis osaühing Meiflai, mille ainuomanik on BBH Hotel Groupis töötav Kaisa Mailend. Kohvikut ja majutuskohta peab majas mullu novembris loodud OÜ Sakste Maja, mille juhatuse liikmed on Ilona Kastepõld ja Liisi Saare.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohvitaja
5 aastat tagasi

Lihulas on nüüd korraga nii palju kohvikuid avatud. Kohvita palju jaksad.

Vändra karu
5 aastat tagasi

Paluks rohkem Pärnumaa uudiseid