0

Läänemaal on Eesti keskmisest suurem viirusnakkustesse haigestumus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Foto: Pixabay
Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 5408 inimest, neist üle 41 protsendi olid lapsed.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus on langustrendis. Üldine haigestumus vähenes eelneva nädalaga võrreldes kaheksa protsenti, grippi 17 protsenti. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 411,1. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Läänemaal, Viljandimaal ja Ida-Virumaal, märkis terviseamet.

Laboratoorse kinnituse said 292 gripiviirust, neist 168 olid A- ja 124 B-gripiviirused. Gripiviiruste osakaal moodustab 68 protsenti muudest ringluses olevatest viirustest. Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine valdavalt seotud RS-viirusega.

Grippi haigestumuse intensiivsust võib hinnata madalaks, kuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse endiselt üle Eesti.

Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 1387 patsienti, neist üle 74 protsendi olid tööealised või vanemad inimesed. Kõikidest haiglaravi vajanutest 162 on jõudnud haiglasse viimase kolme nädala jooksul. Hospitaliseerimiste juurekasv on seotud peamiselt vanemaealiste patsientide grippi haigestumistega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz