2

Simson: ka mitut maakonnakeskust läbivad liinid võivad olla tasuta

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu bussijaam. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu bussijaam. Foto: Arvo Tarmula
Majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni sõnul võib tasuta sõiduõigust rakendada ka kahte või enamat maakonnakeskust ühendavatel avalikel kaugliinidel.

Seadusandja riigieelarve vastuvõtmisel ei ole ette näinud sõitjatele tasuta sõiduõiguse välistamist kahte või enamat maakonnakeskust ühendavatel avalikel kaugliinidel, kus teenuse tellijaks on seni olnud kas maavalitsus või vastava volituse alusel maakondlik ühistranspordikeskus, seisab Simsoni vastuskirjas Kagu Ühistranspordikeskusele.

Nimelt tundis Kagu Ühistranspordikeskuse juhatuse liige Sander Saar veebruaris muret, et maakonnakeskusi ühendavad avalikud liinid peaksid jääma reisijate jaoks täies mahus tasuliseks.

“Kagu ÜTK korraldada on 31 kahte maakonnakeskust ühendavat väljumist. Siinse piirkonna rahvaarvu vähesusest ja hajaasustusest tingituna ei ole piirkond atraktiivne kommertsvedajatele ning seetõttu arvestades inimeste liikumisharjumisi/vajadusi on tarvilik korraldada ka kahe maakonnakeskuse vahelist ühistransporti avalike liinidega,” ütles Saar kirjas ministrile.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni plaani kohaselt hakkab alates 1. juulist Eestis kehtima maakondlik tasuta ühistransport. Käesoleval aastal kasvab ühistranspordi dotatsioon 70 miljonilt eurolt ligi 92 miljoni euroni, sealhulgas bussiliinide dotatsioon 21,9 miljonilt eurolt 34,8 miljoni euroni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Toivo
Toivo
Eilse ETV saate järgi “Suud puhtaks!” sai selgeks, et nn “tasuta ühistransport” on kommunikatsiooni ja taristu ministri proua Kadri Simsoni riigikogu valimisteks valmistumise poliitiline projekt, et jätkuvalt võimu juures püsida, kasutades maksumaksja raha ehk riigieelarve raha. Sulaselge reisijate ebavõrdne kohtlemine – miks peab rongi, lennuki või parvlaevaga reisija pileti eest maksma ja bussireisijad Tallinnas ja maakondades sõidavad tasuta. Keskerakondliku võimu alla Tallinn on nagu riik riigis, kõik hüved maksumaksja raha eest. Eelkõige on vaja korda teha riigile kuuluvad maanteed, mida mõõda need bussid maakondades sõidavad, sest sügiseste ja kevadiste teelagunemiste perioodil pole paljud teed eriti kagu ja lõuna Eestis bussidega… Loe rohkem »
Kübe
Kübe

Loodan, et Haapsalu-ikla liin avatakse tasuta. Ossinovski lubas kui Haapsalus käis.

wpDiscuz