Portree: mitme ala meister Algor Streng

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 35

Algor Steng. Foto: Urmas Lauri

Algor Streng on hariduselt kokk, aga teatakse teda eelkõige paatide, rookatuste ja sepiste tõttu.

Vormsi käsitööseltsi poes torkavad esimese hooga silma kirjud kudumid, mis rõõmustavad naiste silma. Meeste tähelepanu köitmiseks on vaja neile näidata stendi sepistatud nugadega. Sepatööde nurk ongi poes Strengi pärusmaa.

Tellimustööna valmivad Strengi alasil eelkõige väravahinged. „Üsna palju teen käepidemeid. Ja kui paat tellitakse, siis on seal ka ju ankur. Neid olen ka teinud,” ütleb ta.

Sepalt tellitakse mõnikord ka kõige tavalisemat kaupa, mis käsitööpoes niikuinii müügil: „Eks see annab inimesele hea tunde, et ese on tema jaoks tehtud, et sepp on tema peale mõelnud, sepisesse energia sisse tagunud.”

Strengi õnnenaelte tillukesi päid ehib naerunägu. Kui õnnenael on rahakotis, siis ei saavat see kunagi tühjaks. Õnnenaelu sepp nii teebki, et mõtleb häid mõtteid, paneb isegi hea muusika taustaks mängima. „Õnnenaelte tegemiseks pole jõudu vaja, vaid täpsust, keskendumist ja kannatust,” teab sepp.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments