Lääneranna vald investeerib ligi kuus miljonit eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Foto: Lemmi Kann

Lääneranna valla tänavu kalleim investeering on kolm erihoolekande peremaja, mille ehitus läheb kokku maksma veidi üle miljoni euro.

“Ehitaja on valitud ja ehitus läheb kevadel lahti,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets.

Peremajade ehitust toetab riik 885 000 euroga. Kokku kolmes peremajas hakkab elama 30 psüühilise erivajadusega inimest. Erihoolekandeasutuses hakkab tööle 12-15 inimest.

Vallal on plaanis veel kaks ligi miljon eurot maksvat investeeringut – Virtsu ettevõtluskeskus ja Lihula Piirimäe ettevõtllusala. Neiks taotleb vald piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise programmist kokku 1,6 miljonit eurot toetust. Toetuse saamine selgub mais-juunis.

Kokku plaanib vald tänavu investeerida ligi kuus miljonit eurot.

Lääneranna volikogu võttis 2018. aasta eelarve vastu sel neljapäeval. Eelarve maht koos investeeringutega on 13 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
6 aastat tagasi

“Lääneranna valla tänavu kalleim investeering on kolm erihoolekande peremaja, mille ehitus läheb kokku maksma veidi üle miljoni euro”. Miks Lääneranna maksumaksja peab üldse raha välja käima, kui mujal Eestis on sellise teenuse arendamine riigi kanda?

hirv
6 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

?