Elin Toona sai Kultuurkapitali aastaauhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elin Toona käis mullu septembris Haapsalus oma eesti keelde tõlgitud mälestusteraamatut tutvustamas. Foto arhiiv

Täna, emakeelepäeval andis Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapital Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis üle aastaauhinnad.

11 kategoorias anti välja 13 preemiat ja nende hulgas pälvis vabaauhinna Elin Toona Gottschalk oma teose eest ”Pagulusse. Lugu elust, sõjast ja rahust” (tõlkija Kersti Unt).

Elin Toona on luuletaja Ernst Enno tütretütar, kes oma lapsepõlve veetis Haapsalus. Tema mälestusteraamatut kõneleb lapsepõlvest Haapsalus, teekonnast üle mere, jõudmisest Saksamaale, sõja viimasest hirmsast aastast Saksamaal kesk pommitamisi ja ohte ning hilisemast pagulaselust Inglismaal, tehes ränka tööd ning võideldes vaesusega.

Raamat ilmus ingliskeelsena Ameerika Ühendriikides 2013. aastal. Ajakiri The Economist valis teose parimate mälestusraamatute sekka ning 2014. aastal ilmus sellest ka kordustrükk.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments