Eelmisel nädalal suri gripi tõttu 11 inimest

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eelmise nädala jooksul suri gripist tingitud tüsistuste tõttu 11 inimest, terviseameti teatel kestab grippi haigestumise kõrgaeg.

Ehkki haigestumuse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse vähenes eelmisel nädalal sellele eelneva nädalaga võrreldes 10 protsenti, siis grippi haigestumus isegi pisut kasvas, ütles terviseameti pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

Hooaja algusest ehk alates oktoobrist on gripist tingitud tüsistuste tõttu terviseameti andmeil surnud 45 inimest, neist 41 olid vanuses 65 ja enam.

Keskmine haigestumus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse oli terviseameti andmeil 100 000 elaniku kohta eelmisel nädalal 512,4, nädal varem oli see 569.

Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Narvas ja Ida-Virumaal, Lääne-, Viljandi- ning Tartumaal. Kõikidest ringluses olevatest viirustest moodustas gripiviiruste osakaal 73 protsenti. Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine seotud peamiselt RS-viirusega. Gripiviirustest domineerib endiselt B-gripiviirus.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse keskmiseks ja geograafilist levikut laialdaseks. Grippi haigestumiste kõrghooaeg kestab, kuid olukord näitab stabiliseerumise märke, teatas terviseamet.

Hooaja algusest on gripi tõttu haiglaravi vajanud 838 patsienti, neist 70 protsenti on olnud tööealised ja üle 65-aastased inimesed. Intensiivravi on vajanud 127 inimest. Üks neist oli väidetavalt eelnevalt terve, viie inimese kohta andmed kaasuvate haiguste kohta puudusid, neist kaks saabusid haiglasse juba üliraskes seisundis. Ülejäänud kuulusid gripi suhtes riskirühma.

Gripist tingitud tüsistuste tõttu surnutest kuulusid kõik riskirühmadesse kas vanuse või kaasuvate krooniliste haiguste tõttu, keegi polnud vaktsineeritud. Kaasuvatest haigustest on olnud põhilised südameveresoonkonna, kopsu- ja onkoloogilised haigused ning diabeet. 13 inimest toodi haiglatesse hooldekodudest, neist 7 surid.

Andmed intensiivravile sattunud patsientide vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Raskekujuliste gripijuhtude ülevaade põhineb Tartu Ülikooli Kliinikumi, Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Narva, Viljandi ja Pärnu haiglate poolt edastatud andmetel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments