Noarootsi jahimehed küttisid kärntõves hundi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Paslepa küla lähedal maha lastud hunt oli kärntõves. Foto erakogu

Noarootsi jahimehed lasid täna Paslepa küla lähedal maha hundi, sellega on üks kahest Noarootsi ja Haapsalu piirkonda eraldatud hundijahi loast kasutatud.

Maakonna hundijahikoordinaatori Hugo Petersoni sõnul oli Paslepa lähedal täna maha lastud hunt kärntõbine. Ta lisas, et need hundid, kes läinud nädalavahetusel Pürksis koera ründasid, tundusid kaamerapildi järgi olevat terved. “Kuigi kolmas võis ka kärntõbine olla,” ütles Peterson.

Hundijahi hooaeg lõppes ametlikult 28. veebruaril, kuid Haapsalu ja Noarootsi jahinduspiirkonda andis keskkonnaamet eriloa kahe hundi laskmiseks. Erilubade andmise põhjuseks oli läinud nädalavahetusel Pürksis toimunud juhtum, kus kolm hunti ründasid kestet küla koera.

Eriluba kehtib 10. aprillini, kui selleks ajaks pole hunte kätte saadud, võidakse eriluba pikendada.

Ametlikul hundijahi hooajal lasti Läänemaal koos külgnevate Padise ja Soolu jahinduspiirkonnaga 20 hunti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
6 aastat tagasi

Kobakäpad lasid maha susi, kes oleks niikuinii ise mõne aja pärast maha kärvanud ja nüüd ei levitanud tervetele pättidele haigust. Küll need nüüd kätte maksavad oma kamraadi eest.

vale hunt
6 aastat tagasi

Pürksi hundid ei olnud kärnas. Ei ole võimalik, et ühes karjas elutsevatel huntidel ühel on tõbi kallal, teistel ei ole. Herjava külas hoovis luusinud hunt ei olnud ka kärnas. Kobakäpad lasid vale hundi maha (kuigi tegelikult just peakski haigeid loomi laskma).

Hunt
6 aastat tagasi

Alles oli kaks hunti, juba kolm. Palju siis oli? Kas koeraomanikust ka kirjutatakse? Mingi noomituse peaks ikka saama. Jahikoera omapäi ikka välja lasta ei tohiks, noor ka, kes teab mis teeb veel lõpuks.

jura
6 aastat tagasi

Milleks sellised pildid ajalehte?

uudised
6 aastat tagasi
Reply to  jura

loomulikult ajalehte, siis saate targemaks mis looduses toimub…

paul
6 aastat tagasi
Reply to  uudised

Seegi kamminud, milleks laibad lehes .Teeks ka siis juba rubriigi surnukuuris..