Haapsalu põhikoolis algab Keelte Paabel

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Keelte Paabel toimus põhikoolis ka möödunud aastal. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu põhikool tähistab emakeele päeva terve nädala kestva Keelte Paabeli nimelise üritusega.

Põhikooli arendusjuhi Kristi Karmi sõnul on Haapsalu põhikooli Keelte Paabel traditsioon, millega tõstetakse esile keel üldisemalt ja selle õppimise olulisus. Ettevõtmisi on palju.

Keeleõpetajad on teinud üleskutse, et tuleval nädalal võiks õpetajad ainetundidesse tuua sisse rohkem võõrkeeli.

Kooli sissepääsu juurde kujundatakse väikese teatrilava Lavaauk, kus toimuvad võõrkeelsed etteasted. Esinemisi jätkub terveks nädalaks. Näiteks teisipäeval esinevad külalised Tallinna Südalinna koolist, kes esitavad katkendi ooperist saksa keeles.

Inglise keele tundides viivad 7a klassi õpilased läbi veerimisvõistluse, seda õpetaja Jaana Makarovi juhendamisel.

Algklassid (1.-5. kl.) mõtlevad terve nädala välja uudissõnu.

Saksa keele õpilased mängivad teisipäeval oma ainetundides sõnamängu Scrabble, mida viib läbi Anneli Kesksaar Tallinna Südalinna koolist. Mängima on kutsutud ka õpilased Haapsalu linna algkoolist ja Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Kolmapäev on emakeelepäev ja teemaks Anton Hansen Tammsaare tema hiljutise 140. sünniaastapäeva puhul.

Sel päeval joonistab 1.-4. klass jutu järgi pilte; 5.-6. klass lahendab keeleülesandeid; 7.-9. klass osaleb viktoriinis.

Neljapäeval oodatakse kõiki, kellel südikust ja oskust, teistele esinema – olgu siis luuletuse, laulu, tantsu või millegi muuga. Avatud on “vabalava”, esinetakse vahetundidel.

Reedel tehakse väike kummardus iirlastele, kes laupäeval peavad Püha Patricku päeva. Sellel päeval palutakse kõigil kanda koolis midagi rohelist. Eriti tublid teevad end täiesti roheliseks ning see ei jää märkamata, lubab Kristi Karm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments