Vormsi päästjad saavad EAS-ilt raha infrapunakaamera ja auto jaoks

BNS

Vormsi vabatahtlikud päästjad tahavad EASi toel hankida infrapunakaamera, mis on abiks merepäästetöödel. Foto arhiiv

Vormsi merepääste selts soetab alanud aastal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) Lääne Väikesaarte programmi raames saadava 51 850 euro eest infrapunakaamera ja päästeauto.

Ostame merepäästetöödeks korraliku infrapunakaamera ja maastikusuutliku päästeauto, ütles kolmapäeval BNS-ile seltsi juhatuse liige Urmo Pollisinski. “Oleme arvestanud, et saame selle rahaga hakkama. Midagi üleliia priiskavat ei hangi, ikka vastavalt vajadustele ja otstarbele.”

Möödunud aastal reageeris Vormsi vabatahtlikud päästjad kümnele juhtumile merel, mille hulgas oli otsinguid ja merekiirabi. Maal oli mullu paar maastikupõlengut, samuti likvideerisid päästjad tormikahjustusi. “Õnneks suuri sündmusi mullu ei olnud,” lisas Pollisinski.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments