0

Martna kooli MiniRobotex sai veebruarikuu robootikateo tiitli

Võitjad esitavad oma nägemust tulevikust. Foto erakogu

Martna põhikool tähistas Eesti vabariigi 100. sünnipäeva digiürituste sarjaga. Terve veebruar oli täis tihedat tööd ja teadmiste kontrolli. Sari koosnes kolmest erinevast ettevõtmisest.  Üritused on seotud Erasmus+ projektiga “Programmeeri oma tulevikku”.

Esimene ja kõige mahukam – MiniRobotex  „Martna – meie kodukoht 100 aasta pärast“ pälvis Facebooki grupis „Robootika koolis“ tunnustuse „Veebruarikuu robootikategu“. “Robootika koolis” grupi algajataks ja konkursside läbiviijaks selles grupis on robootikatooteid müüv firma Insplay.

Kooli 1.-6. klassi õpilased olid jaotatud üheksasse segavõistkonda, mille kapteneiks 5.-6. klassi õpilased. Lapsed lasid oma fantaasial lennata ja kujutasid ette, milline on meie kodukoht 100 aasta pärast. Nelja nädala vältel tehtud töid esitleti 22. veebruaril žüriile ja 23. veebruaril kooli õpetajaile ning vanematele õpilastele.

Žürii hinnanguil olid kõik võistkonnad teinud palju tööd ja parimate väljaselgitamine polnud kerge. Siiski I koht anti üsna üksmeelselt ja piisava eduga Kristiina Kimsto (6. kl)  juhitud võistkonnale.

Võistkonnas olid veel Ave-Liisa Aasmäe (4. kl), Oskar Otsus (2. kl) ja Maribel Maranik (1. kl). Sellele võistkonnale andsid juhendajad Järvi Kimst ja Kairi Mustjatse välja ka eripreemia kohusetundlikkuse, aktiivsuse, töökuse, sõbralikkuse ja suurepärase omavahelise koostöö eest. Teise ja kolmanda koha vahe oli napp. Teise koha sai Kristofer Katteli (6. kl) meeskonna töö. Võistkonnas olid veel Maarja Maranik 4. klassist ja 2. klassi poisid Janari Sillamaa ja Kalle Vaher. Kolmas koht läks Kaspar Kantsi (5. kl) võistkonnale koosseisus Kalju Vaher ning Mia Madleen Urm 1. klassist ja Kristo Tikerpuu 3. klassist. Võidutöös kasutati robotitena Ozobotte ja Lego WeDo-sid. Ehitusmaterjaliks olid legoklotsid. Töö idee:  On toimunud suur kliimasoojenemine ja puud, põõsad on troopilised ning loomadki vastavad.

Digiürituste sarja kuulusid veel animeeritud plakatite konkurss “EV100” ja nutiviktoriin “EV100”, millest saab lähemalt lugeda Martna põhikooli kodulehelt.

Üritusest on valminud ka väike videokokkuvõte, mida saab vaadata siit:

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz