3

Noarootsi–Haapsalu jääteel käis nädalavahetusel tihe liiklus

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval oli pidevalt kümmekond autot jääteele pääsu ootamas. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetuse ilusad ilmad tõid Haapsalu-Noarootsi jääteele tiheda liikluse, tee hooldaja on hädas reegleid rikkuvate liiklejatega.

Jäätee hooldaja Roger Õiglase sõnul ootas nädalavahetusel jääteele pääsemise järjekorras pidevalt kümmekond autot. „Eelmise aastaga võrreldes oli seda küll vähem, aga vabariigi aastapäeva puhul oli ka igal pool palju üritus ja siia nii palju inimesi ei jagunud,” rääkis ta.

Eelmisel kolmapäeval avatud Haapsalu–Noarootsi jääteel on nelja päeva jooksul sõitnud 3593 autot. Näiteks laupäeval läks Haapsalu poolt teele 571 ja Noarootsi poolt 516 autot.

Õiglase sõnul on tee heas seisus, kuid muret teevad hoolimatud autojuhid. „Tonnaaži märgist ei pea keegi kinni, kiiruse märgist on kama kaks ja ka 250 meetri pikkust pikivahet ei peeta,” nimetas Õiglas rikkumisi. Tema sõnul saatsid politseinikud jäätee järjekorrast ära mitu sõidukit, mis olid teele lubatavast 2,5 tonnist raskemad.

„Kohalikud, Haapsalu ja Noarootsi omad on veel kõige nahaalsemad. Kaugelt tulijad on mõistlikud ja teevad asjad enne selgeks,” ütles Õiglas.

Fotod: Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Liikleja
Liikleja

Seal peaks olema reguleerija kes autosid jääle laseb siis kui mina jääteele sõitsin ei näinud küll kuskil kedagi kes asja reguleeriks ja kontrolliks autode raskust. Kui seda ei tehta siis pole mõtet ka vinguda ju.

ka liikleja
ka liikleja

kõik juhised jääleminekuks on olemas, auto kaalu teab ikka omanik ise.Asi on lihtsalt suhtumises.

Liikleja
Liikleja

Kes jälgib, et reegleid täidetakse *

wpDiscuz