Noarootsi–Haapsalu jääteel käis nädalavahetusel tihe liiklus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14
Laupäeval oli pidevalt kümmekond autot jääteele pääsu ootamas. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetuse ilusad ilmad tõid Haapsalu-Noarootsi jääteele tiheda liikluse, tee hooldaja on hädas reegleid rikkuvate liiklejatega.

Jäätee hooldaja Roger Õiglase sõnul ootas nädalavahetusel jääteele pääsemise järjekorras pidevalt kümmekond autot. „Eelmise aastaga võrreldes oli seda küll vähem, aga vabariigi aastapäeva puhul oli ka igal pool palju üritus ja siia nii palju inimesi ei jagunud,” rääkis ta.

Eelmisel kolmapäeval avatud Haapsalu–Noarootsi jääteel on nelja päeva jooksul sõitnud 3593 autot. Näiteks laupäeval läks Haapsalu poolt teele 571 ja Noarootsi poolt 516 autot.

Õiglase sõnul on tee heas seisus, kuid muret teevad hoolimatud autojuhid. „Tonnaaži märgist ei pea keegi kinni, kiiruse märgist on kama kaks ja ka 250 meetri pikkust pikivahet ei peeta,” nimetas Õiglas rikkumisi. Tema sõnul saatsid politseinikud jäätee järjekorrast ära mitu sõidukit, mis olid teele lubatavast 2,5 tonnist raskemad.

„Kohalikud, Haapsalu ja Noarootsi omad on veel kõige nahaalsemad. Kaugelt tulijad on mõistlikud ja teevad asjad enne selgeks,” ütles Õiglas.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Liikleja
6 aastat tagasi

Seal peaks olema reguleerija kes autosid jääle laseb siis kui mina jääteele sõitsin ei näinud küll kuskil kedagi kes asja reguleeriks ja kontrolliks autode raskust. Kui seda ei tehta siis pole mõtet ka vinguda ju.

ka liikleja
6 aastat tagasi
Reply to  Liikleja

kõik juhised jääleminekuks on olemas, auto kaalu teab ikka omanik ise.Asi on lihtsalt suhtumises.