Jaanus Ratas pürib Reformierakonna juhatusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus Ratas. Foto. Urmas Lauri
Jaanus Ratas. Foto. Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu liige Jaanus Ratas kandideerib 14. aprillil toimuval erakonna üldkogul Reformierakonna juhatusse.

Ratase sõnul on erakonna ülesehituses muudatuseks see, et igast regioonist, nii Põhja, Lõuna kui ka Lääne regioonist valitakse erakonna juhatusse üks inimene. Lääne regioonist Ratasele lisaks kedagi teist regiooni esindama ei kandideeri.

Lääne regiooni kuulub lisaks Läänemaale ka Hiiumaa, Saaremaa ja Pärnumaa.

„Erakonna ringkonnaorganisatsioon toetas minu kandidatuuri,“ lausus Ratas ja täpsustas, et ringkonda kuuluvad Läänemaa, Hiiumaa ja Saaremaa reformierakondlased.

Reformierakonna juhatuse moodustamisel lisanduvad regioonide esindajaile ka üldnimekirjas kandideerijad.

„Üldnimekirjas kandideerijaist toetame [riigikoguliiget] Urve Tiidust,“ ütles Ratas.

14. aprillil valitakse Reformierakonnale ka uus esimees. Ainsaks kandidaadiks on esitatud Kaja Kallas. „Tundub, et teda toetatakse kenasti,“ nentis Ratas.

Jaanus Ratas on Reformierakonna arendusjuht Hiiumaal ja Läänemaal, ta on ka reformikate Lääne-Nigula piirkonnaorganisatsiooni juhatuse liige.

Üle-Eestilised juhatuse liikme kandidaadid on Arto Aas, Yoko Alender, Jüri Jaanson, Urmas Klaas, Eerik-Niiles Kross, Urmas Kruuse, Maris Lauri, Jürgen Ligi, Kristen Michal, Urmas Paet, Kalle Palling, Keit Pentus-Rosimannus, Hanno Pevkur, Taavi Rõivas, Imre Sooäär, Anne Sulling, Aivar Sõerd, Urve Tiidus, Madis Timpson, Maris Toomel, Mart Võrklaev.

Esmakordselt valitakse Reformierakonna juhatusse ka regionaalsed kandidaadid. Põhja regiooni kandidaadid on Aleksandr Holst ja Laine Randjärv,Lõuna regiooni kandidaadid on Andrus Seeme ja Maido Ruusmann, Lääne regiooni kandidaat on Jaanus Ratas.

Reformierakonna juhatuses on esimees ja 16 juhatuse liiget.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kiisk
6 aastat tagasi

Mis Herra Kelder seal volikogus siis vahepeal suurt ära on teinud?