Rannarootsi muuseumis ja Wiedemanni spordihoones on täna perepäev

Rannarootsi muuseum pakub tänagi oma pereäval grillitud kilusid. Foto Arvo Tarmula

Täna on Haapsalus kaks perepäeva: kui Rannarootsi muuseumis saab lustida vabas õhus, siis Wiedemanni spordihoones näeb amatöörkorvpallurite omavahelist mõõduvõtmist.

Wiedemanni spordihoone perepäeval võtavad omavahel mõõtu amatöörkorvpallurid, kes käivad iga nädal trenni tegemas. „On juba aastaid trennides käinud, aga omavahel mõõtu pole võtnud,” rääkis ürituse korraldaja Egon Mik mõttest hobimängijad võistlema panna.

Võistlema pannakse Ridala, Est-Transi, Pühapäevaklubi ja Saunaklubi mängijad. Mängude vahel esinevad Kirke võimlejad ja Läki Tantsule rahvatantsijad. Samal ajal saavad lapsed hüpata batuudil ja mängida Pipiga.

„Mudilased tahavad tavaliselt ruttu koju ära minna,” põhjendas Mik lastele mõeldud tegevusi. Pealtvaatajate vahel loositakse Wiedemanni spordihoones auhindu. Mik tõi näiteks Fra Mare spaapääsmed ja ujulapääsmed.

„Aktiivne rahvas saab omavahel kokku ja linnarahvas näeb, mida nädala sees tehakse,” võttis Mik ürituse kokku.

Rannarootsi muuseumis näeb jääkarusselli

Samal ajal peab talvist perepäeva Rannarootsi muuseum, kus lisaks kilu grillimisele saavad lapsed näiteks otsida aardeid ja sõita jääkarussellil. Jääkarussell on Rannarootsi muuseumijuhi Ülo Kalmu sõnul maasse pandud post, millel on latt peal ja sellel üks-kaks kelku, mida saab ringi vedada.

„Võistlused on nii lastele kui ka peredele,” ütles Kalm.

Võistelda saab tõukekelgutamises ja tandemsuusatamises. Tandemsuusatamisel on ühe suusapaari peal korraga kolm või neli inimest. Selliseid suusapaare on muuseumil kolm. Samuti teeb politsei- ja piirivalveamet huvilistele lumesaanisõitu. Rannarootsi muuseumis lõpetab perepäeva ilutulestik.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments