Fotogalerii: Noarootsi saunaralli püstitas osavõturekordi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 81
Noarootsi saunaralli start Roosta puhkekülas. Foto: Urmas Lauri

Kolmandast Noarootsi saunarallist soovis osa võtta nii palju võistkondi, et korraldajatel tuli osadele ei öelda.

Laupäeva keskpäeval startis Roosta puhkekülast saunarallile 44 neljaliikmelist võistkonda. Kontrollpunkte ehk saunasid oli kaardil 20. Punkte sai igas saunas käimise ees ja lisapunkte lisaülesannete eest, mis saunades ees ootasid.

“Kaks aastat oli ainult Noarootsi vald, aga nüüd oleme liitunud Lääne-Nigula vallaga ja võtsime seltsi ka Nõva saunad,” rääkis Roosta puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk. Ta lisas, et plaanis oligi 20 sauna ning et saunade taha ei tekiks ootejärjekorrad, oli kavas võtta võistlema 40 võistkonda. Lõpuks leebuti veidi ja lubati 45 võistkonda, kuid siiski jäi seitse võistkonda veel ootejärjekorda juhuks, kui keegi loobub. Rajale läks lõunal siiski 44 võistkonda.

Kontrollpunktideks oli nii tavasaunu, tünnisaunu kui ka autokastis saunu. Näiteks Hara sadamas ootas osalejaid militaarsaun-sõjaväeveok ja jääauk meres, Nõva pritsumeeste ja kalasaba saunas tuli jääaugu asemel õues ämbritäis külma vett kaela valada, Pürksi tünnisauna juures said osalejad lisapunkte lumeinglite tegemise eest.

Pärast võistluste lõppu kogunevad osalejad Roosta puhkekülla, kus tehakse kokkuvõtted, heategevusoksjon saunavihtadest, loetakse kokku punktid ja peetakse pidu.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mees maalt
6 aastat tagasi

Ving üritus ja veel vingemad osalejad