1

Fotogalerii: Noarootsi saunaralli püstitas osavõturekordi

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi saunaralli start Roosta puhkekülas. Foto: Urmas Lauri

Kolmandast Noarootsi saunarallist soovis osa võtta nii palju võistkondi, et korraldajatel tuli osadele ei öelda.

Laupäeva keskpäeval startis Roosta puhkekülast saunarallile 44 neljaliikmelist võistkonda. Kontrollpunkte ehk saunasid oli kaardil 20. Punkte sai igas saunas käimise ees ja lisapunkte lisaülesannete eest, mis saunades ees ootasid.

“Kaks aastat oli ainult Noarootsi vald, aga nüüd oleme liitunud Lääne-Nigula vallaga ja võtsime seltsi ka Nõva saunad,” rääkis Roosta puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk. Ta lisas, et plaanis oligi 20 sauna ning et saunade taha ei tekiks ootejärjekorrad, oli kavas võtta võistlema 40 võistkonda. Lõpuks leebuti veidi ja lubati 45 võistkonda, kuid siiski jäi seitse võistkonda veel ootejärjekorda juhuks, kui keegi loobub. Rajale läks lõunal siiski 44 võistkonda.

Kontrollpunktideks oli nii tavasaunu, tünnisaunu kui ka autokastis saunu. Näiteks Hara sadamas ootas osalejaid militaarsaun-sõjaväeveok ja jääauk meres, Nõva pritsumeeste ja kalasaba saunas tuli jääaugu asemel õues ämbritäis külma vett kaela valada, Pürksi tünnisauna juures said osalejad lisapunkte lumeinglite tegemise eest.

Pärast võistluste lõppu kogunevad osalejad Roosta puhkekülla, kus tehakse kokkuvõtted, heategevusoksjon saunavihtadest, loetakse kokku punktid ja peetakse pidu.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
mees maalt
mees maalt

Ving üritus ja veel vingemad osalejad

wpDiscuz