Marika Valk kandideerib Lihula muuseumijuhiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Endine kunstimuuseumi direktor Marika Valk kandideerib Lihula muuseumi direktoriks. Foto arhiiv

Eile lõppes SA Lihula Muuseum juhiks kandideerijate avalduste vastuvõtmine.

„Meil on kaks kandidaati – Marika Valk ja Maire Toming,” ütles Lääneranna abivallavanem Tiina Lobja.

Muuseumijuhiks kandideeriv Marika Valk on kunstnik Heinz Valgu abikaasa. „Neil on Kloostris suvemaja, elavad nad aga Tallinnas,” teadis Lobja. „Ta on väga kompetentne.”

Valk oli aastatel 1991–2008 Eesti kunstimuuseumi peadirektor, praegu on ta Lihula muuseumi uue ekspositsiooni koostamise projektijuht, kelle palkas sellele tööle veel Lihula vallavalitsus.

Lihula lähedal Kirikukülas muinsuskaitse all olevas talumajas elav Maire Toming on Matsalus olnud ametis looduskaitsetöötajana ning olnud seotud Matsalu filmifestivali korraldamisega. Lihula kandis on Toming elanud 30 aastat.

„Ma ei ole sellise koha peal varem töötanud,” arutles Toming muuseumijuhi töö üle. „Aga mõtteid, kuidas tööd korraldada ning milliseid üritusi korraldada, mul on.”Toming pidas tähtsaks Lihula ja Hanila muuseumi koostööd.

SA Lihula Muuseum koosneb esialgu vaid endisest, Lihula kultuurikeskuse alla kuulunud muuseumist, kuid sellega tahetakse ühendada ka Hanila muuseum, ütles Lobja. Sihtasutusel on kavas luua teaduri ametikoht. „Otsime sellist inimest, kes oleks kompetentne museaalidega ringikäimisel, oskaks neid hooldada ning digitaliseeriks muuseumi säilikud,” selgitas Lobja.

Lähinädalatel vesteldakse kandidaatidega ning siis teeb komisjon otsuse, kes tööle palgatakse.

Konkursikomisjoni kuuluvad vallavanem Mikk Pikkmets, abivallavanemad Andres Annast ja Tiina Lobja ning vallasekretär Cariina Pähk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Madis
6 aastat tagasi

Üks on pädev.

Paul
6 aastat tagasi

Kas on veel kahtlusi kes n.ö. valitakse.