Hullumeelsed numbrid: jaanuaris registreeriti eraisikutele ümber juba pea 3000 firmaauto

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Tarmula

Maanteeameti andmetel tehti jaanuaris kokku 11 661 sõiduki omanikuvahetust (ostu-müügitehingut), nendest 2950 tehinguga vahetas sõiduk juriidilisest isikust omaniku eraisiku vastu.

Kui tavapäraselt tehakse selliseid tehinguid igakuiselt tuhatkond, siis pea kolmekordse kasvu taga on tõenäoliselt sellest aastast kehtima hakanud uus firmaautode maksustamise kord, mis paneb ettevõtte arvele soetatud autost loobuma, kirjutab. Ärileht.

Valitsuse otsus firmaautode erasõitudeks kasutamist võimsuse alusel maksustada põhjustas juba eelmise aasta lõpus rohkesti ümberregistreerimisi. Juriidiliselt isikult vormistati detsembris eraisikule ümber üle 4000 sõiduauto, tavapärasega võrreldes üle nelja korra rohkem.

Nüüd näitab ka jaanuarikuu statistika, et ümberregistreerimise trend liigub püstloodis. Jaanuaris tehti tehinguid juriidiliselt isikult eraisikule juba 9308 sõidukiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selgubki
6 aastat tagasi

tõde, kõik kulud kirjutati firma kaela, ehk teenuse saaja maksis selle lõbu kinni

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  selgubki

Ja maksab ka edaspidi.

N50+
6 aastat tagasi
Reply to  selgubki

Või väikestele ettevõtjatele käib riigi rahasoov tehniliselt üle jõu ja see on liigne kulu. Ka väikesed tahavad elada