Rock in Haapsalu peaesineja on maailmakuulus duo 2Cellos

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: promo

Haapsalu ühise suvise tippsündmuse, rokipeo Rock In Haapsalu peaesineja on erakordne ja kiiresti üle maailma südamed vallutanud 2Cellos.

Muusikalisi piire purustav ja visuaalselt efektne 2Cellos esineb Haapsalu Lossihoovis täispika live’iga 21. juulil maailmatuuri The Score World raames.

Rock in Haapsalu jätkab traditsiooni tuua Eestisse klassikalise ja rokkmuusika erilisi kooslusi. Eelmisel aastal andsid unikaalses linnusehoovis võimsaid kontserte teise seas Paul Young ning Gary Brooker sümfooniaorkestriga.

Kahe tšellomehe duo on viimase aja edukaim klassika ja rokkmuusika sulam.

2Cellos esitab eranditult väga tuntud hitte suurimatest filmidest ja rokkmuusika legendide repertuaarist. Nii saavad uue kuue AC/DC ja Rolling Stones’i suurhitid ning U2 ja Michael Jacksoni armastatud lood. Osa sõust kuulub filmimuusika klassikale alates Titanicu tunnusloost kuni „Troonide mängu” teemameloodiani.

2Cellos sai alguse alles hiljuti, 2011. aastal, mil Sloveenia-Horvaatia päritolu Luka Šulić ja Stjepan Hauser lasid välja oma esimese tšellodel mängitud loo – Michael Jacksoni „Smooth Criminal”. Mehed said kokku ja hakkasid improviseerima aasta jagu varem Horvaatias klassikalise muusika meistriklassis.

Üleöö YouTube’i sensatsiooniks tõusnud duo kogus kiiresti populaarsust juba oma esimese albumiga, kus töödeldi Coldplay, Nirvana, Guns’n’Rosese jt hitte. Duo esines peagi juba kuninganna Elisabeth II teemantjuubelil ning tuuritas Elton Johniga.

2Cellos lasi eelmine aasta välja oma neljanda albumi „Score”, mis on salvestatud London Symphony Orchestraga. Ka Haapsalu kontserdil saadab 2Cellost saatebänd.

Tehniliselt on raske 2Cellosele midagi vastu panna, nende kõrget talenti on kiitnud nii kriitikud kui sajad tuhanded kontserdikülastajad maailma eri riikides. Mehed ise on öelnud oma crossover-stiili kohta, et nad fännavad samapalju AC/DC-d kui J. S. Bach-i.

Rock in Haapsalu täiendab oma esinejate rida peagi.
Festivali piletid on müügis Piletilevis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments