Veerand Läänemaa õpetajaid on üle 60aastased

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noori, alla 30aastaseid õpetajaid maakonna koolides peaaegu ei ole ja vanadest vabanevatele kohtadele pole kedagi leida.

Haridusministeeriumi statistika järgi on suurem osa Läänemaa õpetajaid üle 50, on ka koole, kus enamik on üle 60. Direktorite sõnul ei meelita noori kooli tööle isegi mitte ametikorter.

„Koolijuht on õnnelik, kui kuulutuse peale tuleb üks avaldus, üliõnnelik, kui tuleb kaks,” nentis Oru kooli direktor Andres Kampmann. Oru kool ei leia robootikaõpetajat. „Hõikad-hõikad, aga vastab ainult kaja,” ütles Kampmann. Matemaatika asendusõpetaja õnnestus saada kooliaasta lõpuni.

„Uuest aastast on põud majas. Turg on tühi, ei aita isegi ametikorteri pakkumine. Õpetajaks ei taha üldse keegi tulla. Neid väheseid, kes tulevad, ei jätku suurtest linnadest väljapoole,” ütles Kampmann. Tallinnas näiteks on alla 40 veerand õpetajaid, üle 60 on viiendik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments