Tänasest saab esitada parimate õpetajate ja hariduse toetajate kandidaate

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna avatakse portaal „Eestimaa õpib ja tänab“ , mille kaudu saab mai lõpuni esitada tunnustamiseks parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Haridustöötajaid ja hariduse toetajaid saab esitada kümnes kategoorias: lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, põhikooliõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, klassijuhataja, kutseõppeasutuse õpetaja, õppeasutuse juht, üldhariduse sõber, kutsehariduse sõber ja aasta tegu hariduses.

Üld- ja kutsehariduse tunnustussüsteemi „Eestimaa õpib ja tänab“ kaudu tõstetakse esile õpetajate ja koolijuhtide suurepärast tööd ning üksikisikute ja organisatsioonide tegevust hariduse toetamisel. Samuti on eesmärgiks heade kogemuste levitamine ning tehtu jagamine teistele koolidele üle Eesti.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad juuni alguses parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja seejärel üleriigiline komisjon, kuhu kuuluvad lisaks Haridus- ja Teadusministeeriumile ka haridustöötajate, lastevanemate, õpilaste ja omavalitsuste esindusorganisatsioonide esindajad.

Kogu ettevõtmine tipneb õpetajate päeval, 4. oktoobril toimuva Aasta Õpetaja galaga, mille korraldavad Haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit ning millest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Tarmu Kurm
Haridus- ja Teadusministeeriumi pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments