Haapsalu õpilased panevad täna üles pesakaste

Lääne Elu

info@le.ee

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi lapsed viisid 26 pesakasti veteranide parki eile. Foto erametsaliit

Haapsalu põhikooli õpilased panevad erametsaliidu algatusel täna Läänemaal metsa üles 50 koolis tehnoloogiatunnis valmistatud lindude pesakasti.

Tegemist on Eesti Erametsaliidu poolt algatatud projektiga „Eesti 100×100 pesakasti
erametsa“. Eile viisid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased Pärnu Veteranide parki 26 lindudele mõeldud pesakasti. Täna on kord Läänemaa õpilaste käes. Kõik pesakastid on noored ise tehnoloogiaõpetuse tundides valmistanud.

Sobivate kohtade leidmisel ja pesakastide ülespanemisel aitavad õpilasi erametsaliidu liikmesorganisatsioonide esindajad. Pärnus õpilasi juhendanud MTÜ Ühinenud Metsaomanikud juhatuse esimees Kadri-Aija Viik sõnas: „Osalised olid rõõmsad ja päev soosis igati meie tegevust“.

Pesakastide meisterdamine on käimas veel paljudes koolides. Erametsaliidu üleskutsele projektis osaleda on vastanud kokku 70 kooli üle Eesti. Õpetajatel ja õpilastel on suur huvi ettevõtmise vastu. „Nad on väga entusiastlikud. Haapsalu põhikoolis said pesakastid valmis palju kiiremini, kui esialgu plaanisime,” tõi välja erametsaliidu juhatuse esimees Mikk
Link, kes on ka Läänemaa metsaühistu tegevjuht.

Metsalindudele on plaanis kinkida kokku 10 000 pesakasti, mis juubeliaasta jooksul saavad ka Eesti metsadesse üles pandud. Kõigil soovijatel on võimalus projektis kaasa lüüa – selleks tuleks ühendust võtta erametsaliiduga. Lisaks koolidele saavad projektiga liituda ka asutused, ettevõtted, organisatsioonid, pered ja sõpruskonnad. Täpsema info osalemise kohta leiab erametsaliidu kodulehelt.

Eesti Erametsaliit on erametsaomanikke esindav organisatsioon, mille liikmeteks on 21 metsaühistut. Liikmed aitavad piirkondades ettevõtmist koordineerida. Samuti on projekti kaasatud mitmed saetööstuse ja metsamajandamise ettevõtted.

Projekt „Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa“ on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning selle elluviimist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

Mikk Link,

Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vormsikas
vormsikas

Vormsi lapsed panid koos abilistega riigimets üles 100 õõnespuust tehtud pesakasti juba 13.jaanuaril.

ettevõtlikus
ettevõtlikus

Suurepärane kingitus, lisage 100 pilti ja näidake ka teistele!

wpDiscuz