0

Iloni Imedemaal tähistatakse Wiklandi sünnipäeva tasuta päeva ja noore kunstniku preemia väljaandmisega

Avatar

Maarja Kõuts

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

Ilon Wiklandi sünnipäeval on Iloni Imedemaa tasuta avatud ja antakse üle noore kunstniku preemia. Foto arhiiv

Ilon Wiklandi sünnipäeval 5. veebruaril kuulutatakse Iloni Imedemaal välja noore kunstniku preemia saaja ja avatakse näitus konkursitöödest. Kunstniku sünnipäeva puhul on Iloni Imedemaa külastamine kõigile tasuta.

Neljandat korda toimuva Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursil said osaleda 14-18aastased noored, kes pidid esitama ühe töö vabalt valitud teemal ja kaks illustratsiooni. Kui varem said konkursist osavõtjad ka illustreeritavad lood ise valida, siis sel aastal tuli joonistada mõlemad pildid F. R. Kreutzwaldi muinasjutule „Kullaketrajad“. See võimaldas võistlejate taset paremini võrrelda ja hinnata.

Tänavusi töid hinnates nentis žürii, kuhu kuulusid Krista Kumberg, Karin Mägi, Tea Tammelaan, Urmas Viik ja Viive Noor, et eelmise aastaga võrreldes oli tase ühtlasem.  Valiku tegemine oli sel aastal žürii hinnangul raske, sest konkursil on laekunud palju tugevaid töid.

Tänavu osales konkursil 33 noort üle Eesti. Kõige rohkem töid laekus Tallinna koolidest. Esindatud olid ka Tartu, Pärnu, Narva, Viljandi, Haapsalu, Kurssaare, Oru, Kose ja Märjamaa koolide õpilased.

Traditsiooniliselt kuulutatakse konkursi võitja välja Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril ja siis avatakse Iloni Imedemaal ka konkursitööde näitus. Konkursi preemiafond on 1000 eurot, lisaks kingitakse Ilon Wiklandi litograafia, mille saaja otsustab žürii koos Ilon Wiklandiga.

 

Ilon Wiklandi sünnipäeva puhul on Iloni Imedemaa traditsiooniliselt kõigile külastajatele tasuta avatud. „Hoolimata sellest, et seekord sattus sünnipäev esmaspäevale, oleme sellel tähtsal päeval siiski kell 11–17 külastajatele tasuta avatud,” ütles Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislep.

Sünnipäeva puhul joonistatakse suurele paberile pidusööke ja kell 12 saavad huvilised osa Ilon Wiklandi elu ja loomingut tutvustavast publikuprogrammist „Iloni lugu“.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz