Jahimehed tahaksid küttida rohkem hunte

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hugo Peterson. Foto: Arvo Tarmula

Hugo Peterson. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaal on sel talvel kütitud viis hunti, reedel annab keskkonnaagentuur mõned laskmisload, aga jahimehed pole ikka rahul, sest pelgavad näljaseid võsavillemeid.

Huntide arvukuse kasv ja nende peatoiduse metssigade kadumine metsadest on viinud selleni, et toidu hankimiseks võivad hundid hakata murdma lihaveiseid ja kodukoeri, muretseb Läänemaa jahindusnõukogu liige ja hundijahi koordinaator Hugo Peterson.

Läänemaa jahindusnõukogu taotles tänavuseks hooajaks kümne hundi küttimisluba, sai aga kuus. Kaks hunti oli lubatud lasta Põhja-Läänemaa ohjamisalal, kuhu kuulub Harjumaalt ka Padise kant, ning neli ülejäänud Läänemaal koos Lõuna-Läänemaaga.

Läinud nädalavahetusega, kui lumi tõi hundijahiks sobivad tingimused, said limiidiga lubatud hundid Läänemaal lastud. Viis on lastud Läänemaal, kuues Padise kandis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
6 aastat tagasi

Hunte peaks 15 laskma

kohalik
6 aastat tagasi

Uus töökoht – loomakasvatuses öö valvur karja juures.

Tööaeg algab pimeduse saabumisest valge aja saabumiseni.
Hundikarjad 11,15,7,5,12… pealised liiguvad lähiümbruses, ka seene ja marjametsas.

Toetan jahimeeste tahtmist rohkem hunte küttida. Sead, kitsed ja põdravasikad on harva veel näha.
KESKKONNA AMETKONDADELE – hundid šaakalid olgu ilma limiidita küttimiseks!!!! Hakake ükskord mõistma tegelikku olukorda ja nõudmistest lähtuvalt tööle!

Kohalik
6 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Pigem hunte peaks öösel laskma

Looduslik tasakaal
6 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Kohalikule!
Ja kuhu küll need sead,kitsed ja põdravasikad järsku ära on kadunud? Kui hästi meelde tuletad,siis äkki meenub,et maha lasti ja ikka inimese poolt. “2015-üle 7000 põdra,2016-üle 7000 põdra,2017 on võimalus koos soome ja saksa jahituristidega kustutada lausa 7800 põdra elu,+ veel salakütid + liikluses hukkunud põdrad jne. 32000 metssiga,24000 metssiga ,sellel aastal 20 000 kitse jne, jne.
Sellist barbaarset eesti riiki ei ole ma kunagi tahtnud. Hale värk!

uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Kuidas šaakalitega on,kas ei taha,neid pole või ei saa kätte ?

Triibik
6 aastat tagasi

Kahjuks ärgatakse meil tavaliselt ikka liig hilja. Kas jahiloa saamiseks peab ootama,kuni mõni maalaps kadunuks jääb ?? Linnainimesele on teema muidugi võõras,aga koduloomade pidajad teeb murtud lammas- vasikas kurvaks küll.

Triibikule
6 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Mind jälle teeb kurvaks kui hunt välja sureb. Eestis on umbes 1.4 miljonit elanikku ja umbes 200 hunti. Laseme kõik viimasedki maha? Maalapsi, lambaid ja vasikaid tuleb hoida huntidele kättesaamatult mitte tappa kõik mis ette juhtub. Kui su lambakarjast mõni langebki – see on elu ja peaks olema su äriplaani sisse kirjutatud.

Inimene on ikka üks ebameeldiv loom. Kord on metssiga halb, sest sööb aeg-ajalt põllul vilja ära. Kord jälle on hunt halb, sest sööb aeg-ajalt mõne su kodulooma ära, sest metssiga on juba kadunud. Millal inimene ennast halvaks pidama hakkab?

Mees metsast
6 aastat tagasi
Reply to  Triibikule

Sinuga nõus triibule. Endalgi käis keegi lihaveise vasikat puremas, õnneks jäi elama aga peame suutma elada koos loodusega. Jäägu ka hundile ruumi mis me oleme ära võtnud

Looduslik tasakaal
6 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Kulla Triibik! Kui kusagilt keegi kadunuks jääb, siis otsi kahejalgset kääbikut-mõrtsukat, vägistajat või muidu kommionu! Jäta need loomad nüüd küll sellest kategooriast välja. Hullem kui keskajal. Natuke kooliharidust võiks ometi tänapäeva inimestel olla! Kahejalgsed ajukääbikud tapsid tõepoolest eelmisel peaaastal 33 inimest. Et oleks terve huntide kogukond, peaks neid Eestis olema ca 200-250! Ja seda peale jahti!