Noored tegid loomade varjupaigale ennetusvideod

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaader lühifilmist „Kodutud loomad – kiirpilk probleemi olemusse või koputus südametunnistusele?“

Haapsalu loomade varjupaigas oma kogukonnapraktikat teinud Läänemaa ühisgümnaasiumi (LÜG) noored keskendusid loomade eest hoolitsemise asemel ennetusele.

Nii eelmise kui ka selle õppeaasta kogukonnapraktika raames valmis kolm videot, mis tuletavad meelde, et loomad on pere liikmed ja nendega tuleb käituda sama vastutustundlikult kui teiste pereliikmetega.

Varjupaiga perenaine Kristina Nõmmik ütles, et ennetusvideode tegemine oli loomade varjupaiga ettepanek noortele. “Tagajärgedega oskab igaüks tegeleda, aga peaksime rohkem rõhuma ennetusele, et loomad ei satuks tänavale,” põhjendas ta.

Nõmmiku sõnul tundus ettepanek inimeste südametunnistusele koputada noortele huvitav. Ta lisas, et alati on küsimus, kuidas kuidas sõnumit inimesteni viia ning noortel õnnestub noorte ja ka vanemate inimesteni kindlasti paremini jõuda. “Eesmärk on, et hulkuvaid loomi oleks vähem,” ütles ta.

Eelmisel õppeaastal valmis Egert Jakobi, Rasmus Räli, Victor Chertovi, Aleksander Sovetoli ja Kristjan Palmiste poolt lühifilm “Haapsalu loomade varjupaik – Mida sina teha saaksid, et vähendada ühiskonnas olevaid probleem?”

Sel sügisel oli tulemuseks kaks lühifilmi. Johanna Rasu, Erik Kadomski, Vladislav Martõnov ja Rico-Reio Eslase „Kodutud loomad – kiirpilk probleemi olemusse või koputus
südametunnistusele?“ ning Anne-Mai Jalakase, Viktoria Tutuko, Anne-Mai Runtali ja Kristjan Kaljuvee “Loom on pereliige – käitu temaga vastavalt“

Kogukonnapraktika on programm, mille käigus 12. klassi õpilased lähevad valitud vabaühendustesse lühiajalisele praktikale. Saadud kogemused aitavad noorel saada heaks kodanikuks, kes on valmis panustama kohalikku ellu. LÜG osaleb programmis 2014. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments