Linnamäe verivorst sai Postimehe lemmikuks, Rannarootsi jäi viimaseks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Linnamäel valmivad verivorstid on Postimehe hinnangul Eesti maitsvaimad. Foto Linnamäe lihatööstus

Postimehe verivorstivõrdluse võitis Linnamäe põdralihaga verivorst 4,6 punktiga viiest võimalikust. Kõige  vähem punkte sai Rannarootsi verivorst.

„Kõige kehvemaks omaduseks peeti (Linnamäe) vorstide puhul seda, et vorstid olid väga peened ja lühikesed. Maitse kohta halba öelda polnud. „Väga mõnus ja magus,“ arvas üks testija. Teised kiitsid, et vorst on väga hea. Vorst ei lagunenud,“ kommenteeris Postimees.

Taeblas valmiv Rannarootsi verivorst suitsupekiga sai aga vaid 1,9 punkti ja oli teist aastat järjest viimane. „Üks kommenteeris: rõve, ma ei saa aru, kuidas nad seda ikka veel turustavad,“ kirjutas Postimees. „Kõlama jäid arvamused, et vorst on maitsetu ja jahune ning pigem jäetaks selle vorsti söömine jõululaua ääres vahele.“

Postimehe verivorstide maitsmisel võrreldi seitset verivorsti. Hinne kujunes maitse, lõhna, välimuse, kuju ja konsistentsi järgi, iga proovija hindas vorste viiepunktiskaalal.

Lugu saab täispikkuses lugeda siit.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Einari Matilainen
6 aastat tagasi

Kas neid voib osta ka Saaremalt, aga kene poest.

Lugeja
6 aastat tagasi

Linnamäe verivorstid küll süüa ei sünni.

valikut on
6 aastat tagasi

Rannarootsi verivorstidest tuleb valida Päkapikuvorstikesed. Linnamäe kiidetud verivorste pole veel proovinud, eks tuleb nüüd seda teha.