Läänemaa laste jõulusoovide täitmiseks otsitakse päkapikke

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jõuluvanad. Foto: Arvo Tarmula
Jõuluvanad. Foto: Arvo Tarmula

Üheksandat aastat järjest kogub SEB Heategevusfond kokku enam kui 900 jõulukingi soovi lastelt, kelle koduks on asendus- või turvakodu.

Detsembrikuu jooksul soovib fond leida Jõulupuu projektiga need head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita nende laste südamesoovid. Läänemaa laste
jõulusoovid leiab siit. 

“Iga jõulusoov on eriline, selle taga on omaette lugu. Teeme lapsele parima kingituse siis,
kui paneme tähele tema soove ja mõistame nende soovide taga olevaid tegelikke vajadusi,” selgitas SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi.

“Parim on jõulukink, mis pakub rõõmu ja arendab – olgu üllatus avastamiskihku sütitav, teadmisi proovile panev või mõnda uut oskust õpetav. Lapsed on oma soovikirjades lahti mõtestanud, miks just see soov talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad aeg-ajalt omaette olla või tõukeratas, mis kiirendab teed koolist trenni või äratuskell, mis
aitab õpilaskodu elanikul õigel ajal bussile jõuda – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus,“ rääkis ta.

Näiteks üks Läänemaa perekodus elav 13-aastane poiss unistab minidroonist ja teine samavanune poiss jalgpalli puutsadest, sest käib trennis ja vanad on väikeseks jäänud. 11-aastane erivajadusega tüdruk igatseb laste tahvelarvutit, et tunnetada oma kätega ja nautida kogetut. 1-aastane poiss ootab jõuluvanalt mängukeskust ja 9-aastane ratastoolis liikuv tüdruk peeglit, sest talle meeldib omale ilusaid soenguid teha jpm.

“Heal annetajal on võimalus anda oma panus „Jõulusoovide puu“ projekti kaudu vanemlikku hoolt vajavate laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast
südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov,” ütles Lumi.

Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakitakse need kaubamaja vabatahtlike poolt ära ja saadetakse kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Lumi lisas, et iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kui jõulukingitus on soetatud ja päkapikud on kingituse ära pakkinud, saavad annetajad jõulupuul ka vaadata, milline kingitus annetuse eest lapse kingipaki sisse on pandud.

„Jõuluõhtul kingituste saamine on paljude laste jaoks aasta kõrghetk. Kuid aastas on 12 kuud ja unistused ei lõppe jõuludega. Kõik lapsed tahavad igapäevaelust rõõmu tunda ja hobidega tegeleda aasta läbi. Kutsume inimesi tegema ka nn pika vaatega jõulukingitust püsiannetuse näol, sest järjepidev tugi on oluline – nii saame toetada asendus- ja turvakodudes elavate laste unistusi nii, nagu me toetame oma laste unistusi aasta ringi. Nii saab spordipoiss hobistipendiumi programmi toel osaleda võistlustel või spordilaagris. Noor, kes asenduskodus elades omandab haridust kutsekoolis või ülikoolis, saab vajamineva toe
õppevahendite soetamiseks jmt,“ ütles Lumi.

Jõulusoovide puu projekti raames koguti sel aastal taas kokku Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid ning riputati need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paiknevale jõulupuule, et leida inimesed, kes aitaksid need laste soovid täita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments