Läänemaa hooldekodud tõstavad hinda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Risti hooldekodu juhataja Marje Viigipuu sõnul tuleb uuel aastal töötajaile rohkem palka maksta. See sunnib ka teenuse hinda tõstma. Arvo Tarmula foto

Uuel aastal tõusevad nii Risti, Oru kui ka Lihula hooldekodu teenuste hinnad, vaid Haapsalu De la Gardie mõisa hooldekodu jätab seekord hinna muutmata.

SA Läänemaa Haigla koosseisu kuuluvaHaapsalu hooldekodu juhataja Tiina Rohi ütles, et kuna sel aastal hinnad alles tõusid, siis järgmisel mitte.

„Me oleme üldjuhul sättinud hinnatõusu samale ajale pensionitõusuga. Omaste jaoks nende osalus siis justkui ei kasva, kuigi siin elaval pensionäril ei jää rohkem raha kätte,” selgitas Rohi.

Tavaliselt on üle aasta toimuv hinnatõus olnud üks euro päeva eest ehk 30 eurot kuus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naine maalt, hobuseta
6 aastat tagasi

Tegelikult on hooldustöötajate amet/töö väga raske. Kes on oma lähedase näite varal näinud, mida ja kuidas see elu päevast päeva käib, siis olgem ausad – füüsilist üle jõu käiv, vaimselt just nii raske, kui üks inimhing seda võtta suudab. Hooldajatele makstav töötasu Eestis on alati olnud üks madalaim. Ega lihtsalt tänu tasu tema kommunaali arveid, too leiva ja võipaki koju kätte. Ja ülejäänud teenused samuti.

Naine maalt. hobuseta
6 aastat tagasi

Veikole. Tegelikult on kõik hinnad netis üleval. Otsi konkreetne hooldeasutus ja loe. Alustuseks sulle De la Gardie (SA Läänemaa Haigla) : http://www.salmh.ee/hooldekodu/ Risti : https://www.hooldekodukoht.ee/hooldekodud/risti-hooldekodu ja Oru (rahvakeeli Räägu) : http://204850.edicypages.com/teenused
Ja nii kõik teised hooldeasutused üle Eesti.

Veiko
6 aastat tagasi

Palun ära tuua praegused hinnad ning hinnad aastal 2018 ,et oleks selge ülevaade hinnatõusust.

ka
6 aastat tagasi
Reply to  Veiko

konkreetsed andmed töötajate palgatõusust, et põhjendust uskuda