Video: kuidas Nõva osavallakogu osavallajuhte valis?

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile otsustas Nõva osavallakogu oma esimesel koosolekul üksmeelselt, et esimeheks saab Kaidi Silver-Schöbe ja aseesimeheks Aivar Oruste.

Tasavägisem oli Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse esitatud osavallavanema kandidaadi – senise Nõva vallavalitsuse arengu- ja planeeringuspetsialisti Aivi Heinlehe – heakskiitmine.

Heinlehelt sooviti teada, kes osavallavalitsuses tööd saavad. Sellist vallavalitsust enam pole, nagu oli enne, Lääne-Nigula valla struktuuris on Nõva osavalla jaoks ette nähtud osavallavanema, poole kohaga osavallasekretäri ning poole kohaga koristaja koht. Heinlehe sõnul pole veel kindlalt teada, kes tööd saavad.

Silver-Schöbe uuris Heinlehelt, kas ta saab oma töös olla iseseisev ja iseotsustav.

„Ma saan arvestada ikkagi osavallakogu liikmete arvamustega, ma ei kujuta ette, kes võiks väljastpoolt tulla mind mõjutama,” lausus Heinleht.

Enne hääletamist võttis osavallakogu enamus ehk valimisliit Kodune ja Kultuurne Nõva nõupidamiseks vaheaja.

Selle poolt, et Aivi Heinleht saaks osavallavanemaks, oli kohalolnud kuuest osavallakogu liikmest kolm. Ükskõikseks ehk erapooletuks jättis tema kandidatuur samuti kolm osavallakogu liiget.

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur nentis, et selline häälte jagunemine andis vallavanema kandidaadile toetuse.

Nõva kooli endine direktor Virve Tauts ütles, et põletavad teemad on kooli maksmata arved. Ta uuris osavallavanemalt, kas see teab, kuidas probleem laheneb. „Meile ikkagi mingil määral tulumaksu laekub, aga ma ei tea, mis saab, kui tuleb suur miinus,” nentis Heinleht.

Seitsmeliikmelises Nõva osavallakogus on viis kohta Lääne-Nigula volikogust välja jäänud valimisliidul Kodune ja Kultuurne Nõva, üks koht on sotsiaaldemokraatidel ning üks koht EKRE-l.

Nõva osavald

  • Osavallavanem: Aivi Heinleht
  • Osavallakogu: Kaidi Silver-Schöbe (esimees), Aivar Oruste (aseesimees), Ülle Heinleht, Kalle Orumaa, Virve Tauts, Ilme Peedoson, Inge Teslikova
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elanik
6 aastat tagasi

Leiti ka keda valida,tule taevas appi!

aga
6 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Tee siis paremini, mis siin kigised. Parim lahendus peale pikki surnud aastaid Nõval.

kah elanik
6 aastat tagasi
Reply to  Elanik

vähemalt pole vanad sebijad kohal