Läänemaa jalgpalliklubi poisid said Pärnu-Jaagupis teise koha

Läänemaa JK U12 võistkond sai Pärnu-Jaagupi Cupil teise koha. Foto: Elen Kuli

Laupäeval oli Pärnu-Jaagupi saaliturniiril jalgpallis võistlemas Läänemaa Jalgpalliklubi 2006. aastal sündinud laste võistkond.

Klubil on saanud traditsiooniks, et oktoobris alanud ja novembrist sisehooajaks muutunud hooaja avaturniirile sõidetakse just Pärnu-Jaagupi spordikeskusesse.

Sel aastal oli U12 vanuses võistlemas kümme võistkonda, kes turniirisüsteemis mängides omavahelise paremusjärjestuse välja selgitasid.

A-alagrupi esimene mäng viis Läänemaa kokku tugeva Pärnu JK I võistkonnaga. Pärnu Jalgpalliklubi on arvestatav vastane mistahes suurklubile. U12 vanuses tulid nad eelmisel hooajal Eesti noorte meistrivõistlustel Lääne regioonis esimeseks.

Seegi kord õnnestus neil oma paremust näidata ja mäng lõppes 2:1 neile.

Teises alagrupi kohtumises mindi kokku Pärnu JK Vaprus II poistega. Läänemaa poisid olid end esimese mängu kaotusest kogunud ning võtsid kindla 3:0 võidu.

Kolmandas mängus suudeti 2:0 võita JK Poseidon I poisse. Neljandaski mängus tuli võit. Seekord 3:0 Pärnu-Jaagupi II vastu.

Seega oli saadud alagrupis teine koht ning turniirisüsteem andis järgmiseks vastaseks B-alagrupi võitnud Pärnu JK Vaprus I võistkonna. See mäng kujunes pealtvaatajate hinnangul mänguks, mis pakkus nn ilusat jalgpalli – silmnähtavalt osavaid tehnilisi sooritusi, palju täpseid sööte ja häid väravaid. Turniiri peakorraldaja Marko Lelovi sõnul näitasid Läänemaa mängijad kogu turniiri käigus väga kvaliteetset söödumängu. Mäng lõppes 3:0 Läänemaa JK kasuks ning ees ootas finaal.

Finaali vastaseks sai sama Pärnu JK I väistkond, kellega mängiti alagrupi esimene kohtumine. Pärnu JK läks finaali kahtlemata suurema enesekindlusega kui LJK. Vastase kaks kiiret väravat mängu esimesel kolmandikul ning väsimus pikast võistluspäevast tegid oma töö ja nii lõppes mäng 4:1, seekord veel tugevama, Pärnu JK kasuks.

U12 võistkonda treeniva Läänemaa Spordikooli treeneri Aavo Tomingase hinnangul jäi poistel finaalis puudu vaimsest tugevusest. Nad nagu oleksid olnud teise kohaga juba leppinud ja kaks kiiret väravat ehmatasid nad ära, ütles ta.

Kindlasti võib võistkond saavutatud teise koha ja kogu turniiri jooksul näidatud hea mänguga rahul olla. Kuue mängu peale löödi kokku 13 väravat ja oma väravasse sattusid vaid turniirivõitja poolt löödud pallid.

Eelmisel aastal tuldi samal turniiril kolmandaks.

Võistkonda esindasid Robi Suder, Orm Robert Rammul, Tristan Liias, Arti Viispert, Kert Markus Vare, Oliver Mark, Uku Toomas Rand, Luise Palu ja Thor Härm.

Võistkonna suurim väravakütt oli Robi Suder, kes lõi kaheksa väravat. Orm Robert Rammul lõi kaks, Tristan Liias, Arti Viispert ja Kert Markus Vare ühe värava.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments