Lasteraamatukogus sündis Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeva puhul suur õnnitluskaart

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19


Haapsalu põhikooli mudilased tegid Astrid Lindgrenile sünnipäevakaardi. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli esimeste klasside õpilased lustisid Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeva puhul Haapsalu lasteraamatukogus ja meisterdasid armastatud lastekirjanikule seinasuuruse õnnitluskaardi.

„Täna hommikul olid meie külalisteks Haapsalu põhikooli esimeste klasside õpilased, kelle jaoks oli seekordne käik raamatukokku nagu üks suur Astridi sünnipäevapidu,“ rääkis Haapsalu lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts. „Kui rahvamatk põhikooli juurest siia raamatukokku jõudis, oli meil siin 51 särasilmset last.“

Kõigepealt rääkis Haapsalu lasteraamatukogu bibliograaf ja lastekirjanduse uurija Krista Kumberg lastele Astrid Lindgrenist, tema elust ja raamatutest ning sellest, kui vahva inimene ta oli. „Seda, kui vahvad on tema loodud tegelased, saab igaüks juba ise tema raamatutest lugeda,“ lisas Kõuts.

Pärast seda läks mänguks. Iga lasteraamatukogu tuba kandis mõne Lindgreni raamatu teemat. Näiteks Emili toas sai mängida mängu nimega „Siuke põis“, mida mängiti ka raamatus „Vahtramäe Emil“. Ülemisel korrusel paiknevas Karlssoni toas sai kokku panna varaste hirmutamiseks mõeldud muhedat Muumia-memme. Ja muidugi oli Pipi Pikksuka tuba, kus mängiti mängu „Põrandat ei puutu“. Samuti said lapsed maailmakaardi abil avastada, kuidas kõlab Pipi nimi teistes keeltes. Ja otse loomulikult sai Bullerby laste kombel  arvata, kui palju ube on purgis.

Sünnipäevakaart valmis selle lõbusa hommikupooliku kroonina.
Kaardi põhja koos Lindgreni foto ja paari kujunduselemendiga tegid raamatukogu töötajad ise varem valmis. Laste rolliks oli kaunistada see värviliste paberlilledega, mille nad ise koha peal valmis meisterdasid. Igaüks täpselt sellise, nagu tahtis, kirjutas sellele oma nime ja kleepis siis ühist õnnitluskaarti kaunistama.

Kaart pole aga veel päris valmis – kes soovib, saab minna ja oma lille lisada kuni kella kuueni õhtul – kõik vahendid selleks on lugemissaali laual ootamas.

Kogu ettevõtmine sai teoks Europe Direct Läänemaa toel.

Fotod: Arvo Tarmula ja Jaanus Kõuts

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments