Kiirabi kolis Haapsalu Veevärki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kiirabi asub ajutiselt Haapsalu Veevärgi hoones. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa haigla ümberehituse tõttu haigemajast välja kolinud PERHi kiirabibrigaadid leidsid asenduspinna Haapsalu Veevärgi majas, mitte veetorni kõrval Posti 37 nagu algselt plaanitud.

PERHi kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popovi sõnul oli esialgse plaani muutmisel mitu põhjust: veetorni elanike vastuseisule lisaks ka kiirabiautode väljasõidu ja töötajate ohutus.

Rahva seas Pipi pansionaadiks nimetatud Posti 37 puhul pelgasid kõrvalasuva veetorni elanikud kiirabiautodega kaasnevat lärmi ja vingu ning ühistu ei olnud nõus, lubama kiirabiautodel välja sõita nende parkla, st Turu tänava kaudu.

Popovi sõnul arutati ka kiirabi personaliga, et peatänavale väljasõit võib osutuda pisut ohtlikuks ning töötajad pelgasid ka välistreppi, mille kaudu tööruumidest autoni jõuda. „Tegime otsuse, et peame leidma teise lahenduse ja hetkel tundub see ideaalne,”  ütles Popov uue asenduspinna kohta.

PERHi kiirabibrigaadid asuvad haigla remondi ajal Haapsalu Veevärgi maja teisel korrusel Haava tänava lõpus. „Ruumi on piisavalt palju selleks, et kaks brigaadi oleks ära paigutatud. Kõik on olemas, isegi auto pesemise võimalused,” rääkis Popov. Ta lisas, et koht on rahulik, väljasõiduvõimalus hea ja ka teede puhastamine tagatud. „Personal on rahul,” kinnitas Popov.

Kauaks kiirabi veevärgi majja jääb, sõltub Popovi sõnul sellest, kaua Läänemaa haigla remont kestab ja millal seal kiirabile mõeldud ruumid valmis saavad. „Põhisuund on ikka see, et tulevikus peaks kiirabi olema haiglaga seotud,” ütles ta.

 

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pille
4 aastat tagasi

Elanikud ei olnud NÕUS lubama kiirabil ajutiselt nende kõrvalmaja kolida ning ei olnud NÕUS lubama kiirabiautodel läbi parkla välja sõita? Mida ma just lugesin??? Hoidke nüüd usinasti pöidlad, armas ühistupere, et teil sellesama kiirabi teenuseid vaja ei läheks. Karma, va tõhk, peab näpuga järge. Ma olen sõnatu, ausalt.

Siim
4 aastat tagasi

Nüüd saab operatiivselt läbi veetorude kannatanu juurde minna, kui veearved makstud.

Imelik
4 aastat tagasi

” Posti 37 puhul pelgasid kõrvalasuva veetorni elanikud kiirabiautodega kaasnevat lärmi ja vingu ning ühistu ei olnud nõus, lubama kiirabiautodel välja sõita nende parkla, st Turu tänava kaudu.”
Vingu tundub selles ühistus olema ka ilma kiirabita. Kiirabi peab nüüd selle maja
juurde sõitu vältima?