Rait Maruste: lootsime, et saame koos EKREga seniste valitsejate vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nelja Valla Ühisjõu valimisliidu esinumber Rait Maruste tegi Lääneranna valimistel Mikk Pikkmetsa järel teise valimistulemuse: 125 häält. Foto: Lemmi Kann

Lääneranna valla Nelja Valla Ühisjõu valimisliidu esinumber ja volikogu esimehe kandidaat Rait Maruste tegi küll oma vallas paremuselt teise valimistulemuse, kuid ei varjanud pettumust, et peab jääma opositsiooni.

„Meie eesmärk tuua juhtimisse värskeid mõtteid ei õnnestunud,” ütles Maruste eile Lääne Elule.

Nelja Valla Ühisjõud sai 23,4 protsenti hääli ja viis mandaati, Lääneranna valimsliit 63,8 protsenti hääli ja 14 mandaati. Lääneranna volikogus on 21 kohta.

„Võis arvata, et senised vallajuhid saavad võidu, aga lootsime, et saame koos EKREga nende vastu. Meie tegime ootuspärase tulemuse, EKRE tegi alla ootuste, nii et kahe peale me võitjate vastu ei saa,” ütles Maruste.

EKRE toetus oli 12,4 protsenti ja volikogus on neil kaks kohta.

„Kahju, et inimesed, kes on olnud võimul, juhivad edasi. Väheusutav, et nad hakkavad tegema oma tööd initsiatiivikamalt kui seni,” ütles Maruste.

Maruste ise sai Lääneranna valimisliidu esinumbri, senise Koonga valla vanema Mikk Pikkmetsa järel vallas teise valimistulemuse: 125 häält.

„See oli ootuspärane. Pole põhjust nuriseda. Mingit pidi mind ikka tuntakse,” märkis Maruste.

Kui Pikkmets sai lõviosa hääli (üle 200) oma koduvallast Koongast, siis Maruste võrdselt Lihulast ja oma koduvallast Varblast (kokku üle saja).

Maruste kinnitas, et läheb volikogusse.

„Egas midagi, tuleb käised üles käärida ja teha vanast ja väsinud Lihulast vähe erksam koht. Tardumus on olnud pikk. Nii mulle vähemasti tundub,” ütles Maruste.

EKRE esinumber Meelis Malk tegi üllatuslikult valla kolmanda valimistulemuse: 99 häält. 2013. aastal Hanila volikogusse sai Malk 36 häälega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
6 aastat tagasi

Ootan Rait Maruste käest isiklikku vabandust kõiki Lihula tegijaid solvava ütluse eest, et tegemist on vana, väsinud ja tardunud kohaga. Inimene, kes nii väidab, on kas vaimupimedusega löödud või siis ülbikust ignorant.

Tulemused
6 aastat tagasi

Maruste sai Lihula vallast 40 häält, Pikkmets 69

Janari
6 aastat tagasi

foto sarnaneb natukene ühte teise tegelasega

Tulemused
6 aastat tagasi
Reply to  Janari

Oli jah siin naaber riigis sarnane uuendaja mõned aastakümned tagasi.