Mikk Lõhmus tegi Lääne-Nigulas puhta töö

Kaire Reiljan

kaire@le.ee


Mikk Lõhmus. Foto: Arvo Tarmula

Mikk Lõhmuse kokku pandud valimisliit Ühinenud Kogukonnad võitis Lääne-Nigula vallas valimised pika puuga – 1800 häälega said nad 25-liikmelises volikogus absoluutse enamuse, 14 kohta.

Neli aastat tagasi Saue vallast äsja ühinenud Lääne-Nigula valda vallavanemaks tulnud Lõhmus oli ka valimiste suurim häältemagnet, kogudes 473 häält. Seda on mõne hääle võrra rohkem kui kolmel järgmisel hääletoojal Neeme Suurel, Hardi Rehkaltil ja Einar Pärnpuul kokku, kelle poolt hääletas vastavalt 170, 153 ja 133 inimest.

„See oli üllatus, et nii ülekaalukalt võitsime,” tunnistas Lõhmus esmaspäeval. Ta lisas, et kõige julgemates prognoosides loodeti valimisliidule 13 kohta, aga tuli üks rohkemgi. Oma suurt häältesaaki nimetas Lõhmus meeldivaks üllatuseks: „Ma võtan seda kui inimeste hinnangut tööle, mis on nelja aastaga tehtud.”

Et Lõhmuse nimekiri teeb Lääne-Nigulas hea tulemuse, oli ette teada. „Endised vallajuhid ja koolidirektorid saavad alati tugevalt hääli,” ütles Suur. Suurel osal Lääne-Nigula volikogu vastsetel liikmetel on varasemast volikogutöö kogemus.

Võib olla üsna kindel, et järgmisel neljal aastal jätkab Lääne-Nigula vallavanemana Mikk Lõhmus – ta on olnud algusest peale võitjate, valimisliidu Ühinenud Kogukonnad vallavanemakandidaat. „Nüüd on mul selleks ka valijate mandaat,” ütles Lõhmus häältesaagile viidates. Kui Lõhmusest saab vallavanem, tuleb tema asemele volikokku Toomas Tammeorg Noarootsist.

Suur ülekaal lubaks valimisliidul ainuisikuliselt valda valitseda. „Teoreetiliselt küll, aga omavalitsuse ülesehitamine eeldab ikka laiemat koostööd,” arutles Lõhmus.

Koostööle loodavad ka Rehkalt ja Suur. Suure sõnul tuleb edasises töös vastu võtta palju otsuseid, kus on vaja saada volikogu laiapõhjaline toetus. „Selleks tuleb otsida sõpru nii omade kui ka vaenlaste hulgas,” muigas Suur. Ta lisas, et alati ei saa eeldada ka seda, et oma nimekirja inimesed kõik ühel meelel on. Rehkalt lisas, et ega 14 kohta väga ülemäärane ülekaal ole: „Tegelgu tervisespordiga ja pikki reise pole ka mõtet ette võtta.”

Küsimusele, kas valimisliit kavatseb endale jätta ka volikogu esimehe koha, vastas Lõhmus, et hakkab seda oma nimekirja inimestega alles arutama.

Loe pikemalt tänasest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
enamlane
6 aastat tagasi

Arvan,et Oti ametikoht oli juba enne liitumist kokku lepitud,muidu seda põikpead vagaseks teha poleks saanud.

eks ta ole
6 aastat tagasi

Kahju, et tagantpoolt nimekirjast kedagi volikogu esimeheks võtta ei saa, muidu oleks pakkuda Nõvalt Kallas – teenekas volikogu esimees, tubli ja austamisvääriline …

Teadja
6 aastat tagasi

Volikogu esimees ammu teada- selleks saab Jüri Ott.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Miks nad seda siis välja ei hõika? Mis kasu on puhta töö tegemisest, kui nüüd takerdud volikogu esimehe otsingutesse?

Ruudi
6 aastat tagasi
Reply to  Teadja

TULE TAEVAS APPPPIII…see pole ju tõsi

just
6 aastat tagasi

Nii on,tehtud tööde põhjal!Vaata tegusid,mitte ära kuula mõnede juttusid.Õnnitleme!