1

Promenaadi hotell ootab volikogu heakskiitu

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Haapsalu Tagalahe ääres kõrguva hotelli taha tulevad promenaad ja paadisillad. Hotell oleks viimaste aastate üks suuremaid investeeringuid Läänemaa turismindusse. ESKIIS

Reedel otsustab Haapsalu linnavolikogu, kas Promenaadi hotelli omanike esitatud detailplaneering ajaloolise Pelzeri villa ümberehitatavaks spaahotelliks saab heakskiidu.

Baltic Hotel Group’i kuuluvat Promenaadi hotelli ootab ees totaalne muutumine – hotelli omanikud tahavad praeguse juurdeehitise lammutada ning Peltzeri villa külge uue ja moodsa spaahotelli ehitada. Uusehitis tuleb 2–3korruseline. Peltzeri villa renoveeritakse samuti, vanast hoonest saab kompleksi südamik. Kuna ühtlasi liidetakse kokku neli hotelli omanikele kuuluvat kõrvuti asetsevat kinnistut, tuleb selleks kõigeks kehtestada üldplaneeringut muutev detailplaneering.

Haapsalu linnaarhitekti Anu Joosti sõnul on suhtlus hotelli omanikega sujunud. Peamised arutelud käisid selle ümber, kui suures mahus peab Pelzeri villa avatuks jääma. „Nad võtsid meie soove selles osas igati arvesse, samuti tuleb võrreldes esialgselt plaanituga palju rohkem parkimiskohti,” selgitas Joost.

Joost ütles, et praeguse eskiisi näol on tegemist vaid illustreeriva materjaliga. „Kui volikogu detailplaneeringu kehtestab, võivad nad hakata krunte liitma ja hoonet projekteerima,” lisas Joost.

OÜ Baltic Group Investments’i juhatuse liige Ardo Vilbre ütles Lääne Elule eelmisel kevadel, et spaahotelli tuleb sadakond numbrituba. Keskendutakse puhke- ja meelelahutusturismile, sest see nišš on Haapsalus täitmata. Vilbre lisas, et Haapsalul on ettevõtte silmis vähemalt sama suur potentsiaal kui 20 aastat tagasi, mil Haapsalus kanda kinnitati.

„Tahaks meelitada siia rohkem rahvast. Ega praegugi kurda, aga kui suvi läheb mööda, siis on kuidagi vaikne see linn. Talvel võiks ka inimestel midagi siin teha olla, sellest see spaa mõte tuli,” rääkis Vilbre.

 

Baltic Hotel Promenaadi

Peltzeri villa lasi 1859. aastal ehitada Gustav von Ungern-Sternberg. Kivist kahekordne torni ja keldriga villa kandis nime Wenden.

Ungern-Sternbergidele kuulus villa 1921. aastani, mil selle ostis Eduard Pohl. Kümme aastat hiljem, 1931. aastal ostis hoone oksjonilt Hiiu-Kärdla kalevivabriku direktor Hans Peltzer.

Nõukogude ajal tegutses villas sanatooriumi polikliinik. 1998. aastal villa renoveeriti ja ehitati hotelli tarbeks juurde kahekorruseline uusehitis. Hotell sai nimeks Promenaadi.

Hotell, mille kolmel korrusel on 68 majutuskohta, kuulub praegu Baltic Hotel Group’i.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Haapsalu Promenaadi Hotelli müüakse ligi 1,2 miljoniga – Läänlane.ee

[…] muuta moodsaks spaahotelliks. Viis aastat tagasi hotelli uuendamise plaani tutvustades kirjutas Lääne Elu, et praegused juurdeehitised lammutatakse ja nende asemele kerkib uus, tänapäevane kahe- kuni […]

wpDiscuz