Endine päästepealik koolijuhiks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Valdade ühinemisest Võntkülas 056 Andres Liiv

Andres Liiv. Foto: Urmas Lauri

Nõva vallavanem Kalle Saar tegi endisele Läänemaa päästepealikule Andres Liivale ettepaneku koolijuhi kohusetäitjaks hakata möödunud nädalal. „Liival on juhikogemus ja kõrgharidus ja see on kõik, mida sel ametikohal nõutakse,” ütles ta. Liiv on direktori kohusetäitja kooliaasta lõpuni.

Eile hommikul läks vastne direktori kohusetäitja õpetajate ette ja oli enne õppenõukogu optimistlik. „Olen paljudes kogukondades käinud ja näinud karjade kaupa inimesi, keda miski ei huvita. Siin võitleb terve kogukond, et kool püsima jääks, lihtsalt on igal seltskonnal sellest oma nägemus. See on suur väärtus,” ütles ta. „Aktiivsus, mis siin on, tuleb ära kasutada. Lihtne näide on Metsküla kool, mis sattus sulgemisohtu, kuid mis tänu kogukonna pingutusele jäi alles. Peab jõudma samasse staadiumisse.”

Liiv ütles, et saab koolile kasulik olla ka uues Lääne-Nigula volikogus, kuhu ei pruugi killustunud Nõva inimesi pääseda.

Pärast õppenõukogu ütles Liiv, et kokkusaamine oli töine ja kõik päevakorrapunktid on läbi arutatud. „Palju oli küsimusi, milline on mu nägemus kooli kohta. Absoluutselt mitte mingisugust negativismi ma ei märganud,” ütles ta.

Nõva kooli hoolekogu liige Risto Kaasik ütles, et ei saa prognoosida, milliseks kujuneb koostöö aastaks ametisse saanud Liivaga. „Meie lootus on töövaidluskomisjoni või kohtu kaudu Virve Tauts direktoriks ennistada,” ütles ta.

„Kui Andres Liiv saab vallast selle info, mis hoolekogu kogu aeg tahtnud on, siis on tal teod ette näidata. Praegu on sõnad,” lisas ta.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitav
6 aastat tagasi

Küll siin on palju teadjaid ja oskajaid koolijuhte. Mida te irisete ja virisete. Las mees näitab tegudega kas ta on seda kohta väärt.

seda, et
6 aastat tagasi

… nüüd saab siis tihti algavate skandaalide ja jamadega lehe veergudel rahvas ennast nuumata 😀 Tule taevas appi!!! Konfliktid on seda meest terve elu saatnud ja saadavad edasi. Mida kõike me peame taluma kooli alles jäämise nimel! Olgem ausad, Liiv teeb lihtsalt nägu, et saab hakkama, aga tegelikult ei saa. Masendav lugu.

Nõvakatele
6 aastat tagasi

Mul siiralt kahju Nõva koolirahva pärast. Eks me hakka kuulma igast korruptiivseid lugusid. Samas, peaasi, et kool püsima jääks.

mees malt
6 aastat tagasi

ei saa Liiv selle asjaga hakkama , kõrgharidusega turbavedajast kooli direktoriks, ei saanud ta Päästeteenistus juhtimisega hakkama ei saa ka kooliga. alluvate suhtes väga ebameeldiv mees , jupi jumalatele meele pärane.

k. kaaslane
6 aastat tagasi
Reply to  mees malt

No see “kõrg”kooliharidus oli tal ikka väga nibin-nabin saadud. Üle kivide ja kändude. Tarkusega just ei hiilanud. Pigem kõva kisa ja pravuuriga. A no kes see ikka vana asja meenutab 😀 …

irwe
6 aastat tagasi

Kiir ministriks , kiir kuningaks….

Hahaaaa
6 aastat tagasi
Reply to  irwe

;D 😀 😀 Jummala õige!

:(
6 aastat tagasi

Salakaval ka

Nipitiri
6 aastat tagasi

Edu ja jõudu Andres

Anonüümne
6 aastat tagasi

koerad hauguvad, aga karavan liigub ikka edasi

Kes
6 aastat tagasi

kooli tahab päästu toogu Liiv kohale.

Tegelikult
6 aastat tagasi

Peab olema läbitud koolijuhi koolitus, aga tegemist on kohusetäitjaga kuni õppeaasta lõpuni, võib tegamist olla kooli sulgemisega, millekohase otsuse peab koolipidaja vastu võtma esimesel kvartalil. Vaadake kelle nimekirjas kohusetäitja kandideerib ja kõik saab selgeks, kelle poolt hääletada. Tahate kooli ja haridusvõrku säilitada siis ei saaks neid seltsimehi kedagi valida. Asi lõhnab selliselt!