13

Nõva rahvas hääletas osavalla poolt

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kalle Saar Foto: Arvo Tarmula

Kalle Saar. Foto Arvo Tarmula

Nõva vallas läbi viidud rahvaküsitluses eelistasid osalejad Nõva osavalla loomist Lääne-Nigula valla sees. Alternatiiv oli kogukonnakogu.

„Saime hääled loetud. Natuke rohkem oli osavalla toetajaid,“ ütles Nõva vallavanem Kalle Saar teisipäeva pärastlõunal. Ümbrikud avati teisipäeval kell kaks.

Kalle Saare sõnul saatis vallavalitsus Nõva elanikele 332 hääletussedelit ja sai neist tagasi 160. „86 toetas osavalda, 69 kogukonnakogu ja viis inimest oli teinud risti mõlemasse kasti. Neid me ei arvestanud,“ ütles Kalle Saar.

Hääletustulemustel on soovituslik jõud ja osavallaks hakkamise otsuse teeb volikogu. 

Pikemalt neljapäevases Lääne Elu paberlehes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
eks ta ole
eks ta ole

Ükskõiksus kuubis

ja ja
ja ja

tehakse nägu,et küsitakse rahva arvamust.Tegelt ei huvita see arvamus kedagi.

Mina
Mina

saatsin vastuse ära-ei teinud ristikest,vaid kirjutasin,et ei poolda kumbagi varianti.Antud artikli puhul võib vist oletada,et ei jõudnudki õigel ajal sihtpunkti-pole ka imestada,sest postkastist leidsin ümbriku alles reedel(11.08)ja kuna kirjad käivad ju läbi Haapsalu….

mäe pealt
mäe pealt

Ka minu pere 3 liiget jätsid sedelid koju kapile, sest informatsiooni osavalla ja kogukonnakogu kohta pole vald tahtnud või suutnud teksti kujul esitada. Totaalne häbiplekk.

mees maalt
mees maalt

jätti samuti 5 sedelit tagastamata. põhjus sama , käin vallast väljapoole tööl ning ei olnud piisavalt selgust asjades. see hääletus oligi näidispoomine – valida oli peenema või jämedama köie vahel. MILLEKS MEILE OSAVALD

Nõva
Nõva

Vallavanemalt oleks oodanud vähe pädevamat suhtumist asjasse. Nõva valla kodulehel pole mittemingisugust infot selle kohta, mida üks või teine otsus endaga kaasa toob, mis on ühe või teise valiku plussid-miinused jne jne. Mitte ainsatki selgitust. Koosolekud, kus antud teemat napisõnaliselt arutati, toimusid keset töönädalat! Öelge palun, mille alusel üldse otsustama peaks, kui rahvas on täielikku infosulgu jäetud! Häbi peaks olema!

Imelik/persona+non+grata
Imelik/persona+non+grata

Olulist vahet polegi. Osavald on nagu “seapoisi toapoiss”. Võimaldab küll
veel “jagajat” mängida kuid seda puhtalt valla armust.
Vallale on ilmselt selline kooslus kulukam.

ka
ka

meie perest jäi näiteks 4 sedelit tagastamata just sel samal põhjusel. Olen töötav inimene, töökoht väljaspool Nõva valda ja paraku polnud võimalik tööpäeval koosolekul osaleda. Arvasime samuti, et vasatava sisuline materjal ikka valla lehele ka ilmub, aga ei midagi. Valik tuli teha kott peas, seega jätsime valiku langetamata.Valla poolt ikka väga rumal käitumine. Ja niimoodi võetakse siis otsused vastu paljudeks aastakümneteks. Nagu näha ei koti tegelikult valda üldse, mis edasi hakkab saama.

aga
aga

Nii on see ju Nõval alati olnud.

S.R.
S.R.

Ja pooled hääletussedelid jäeti tagasi saatmata,kuna tegelikult polnud ju millegi poolt hääletada.Sama hea kui surmamõistetult küsida,kas ta soovib elektritooli või poomist.

Imelik/persona+non+grata
Imelik/persona+non+grata

See “tahe” ei ole ühelegi osapoolele siduv, ega anna kellelegi mingeid õigusi-
seda tasub “hääletanutel” meeles pidada.

Olaf
Olaf

Näiteks Ridala puhul, sealne vallavalitsus rahva soovi ei arvestanud. Loodame, et Nõva valla juhtidel on oma rahvaga solidaarsustunne olemas ja rahva tahet ka arvestatakse.

Unesnôiduja
Unesnôiduja

Käsitlematu rahvas.

wpDiscuz