Juhtkiri: me peame rääkima parkimisest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu, seal tuldParkimisprobleeme Haapsalu linnas jälgitakse Lääne Elu toimetusest juba sportliku huviga – kuidas möödus seekordne nädalavahetus, täis suurüritust ja linnakülalisi, kes saabuvad meile autoga. Meil on halbu uudiseid: midagi pole muutunud. Haapsalus võib endiselt parkida nii, nagu tuju tuleb.

Eelmisel nädalavahetusel tehti Haapsalu kesklinnas suuremat sorti muudatus. Kuna Valge Daami laat paisus suuremaks kui kunagi varem, otsustati sissesõit vanalinna sulgeda juba Posti ja Koidula tänava ristist. Ühtlasi muudeti Koidula tänava liiklus ühesuunaliseks. Peatänavalt ei tohtinuks sinna keerata ja tänava otsas oli märk, mis teatas parkimiskeelust, välja arvatud tänava elanikud.
Üks olulisi põhjusi oli kultuurikeskuse Koidula tänava parkla, mida oli vaja kasutada ürituse korraldajatel. Autojuhtidele pandi tupikut tähistav liiklusmärk välja Kreutzwaldi tänava risti ja sealsamas ka suunav teeviit parklasse.

Pärast sellist sissejuhatust võib hea lugeja juba aimata, mis tegelikult toimus.

Neljapäeva öösel üles seatud keelumärgid ei takistanud kedagi. Tupiku märgi alt sõideti läbi nii reedel, laupäeval kui ka pühapäeval. Koidula tänav ja kultuurikeskuse parkla olid puupüsti täis pargitud ja selleks oli muuhulgas kasutatud vägagi omamoodi võtteid.
Olgu siinkohal mainitud, et parkimiskeeldu märgati rikkumas ka oma linna inimesi.
Üks meisterparkija suutis aga tekitada olukorra, kus kultuurikeskuse buss, mis oli seotud Valge Daami ürituse teenindamisega, pidi parklast väljumiseks lähenema asjale loominguliselt. Teateid valesti pargitud autodest sai Lääne Elu igast linna otsast.

Niisiis on Haapsalu endiselt linn, kus liiklusseadus ei kehti.
Jääme ootama, mida politsei ja Haapsalu linnavalitsus ette võtavad.
Meie omalt poolt lubame teemat kajastada, kuni kord majja saab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
märk
6 aastat tagasi

poliismän tunnistas käsi südamel, et ainult plekitahvel posti otsas reguleerib Liiklusseadust. Aga milline liiklusmärk posti otsas keelab näiteks joobes sõiduki juhtimise… tegelane loobus, juhe jooksis kinni.

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Kohalik omavalitsus paigaldab liiklusmärgid aga korda peaks “nagu”hoidma st.seaduste täitmist jälgima politsei !
Paljud siin eelpool kirjutajad süüdistavad linnavalitsust kelle kompententsi liiklustrahvide kirjutamine ei kuulu.
Hea näide meie politsei tööst-Jaama tänava ringil Tehnikasalongi ees seisavad pidevalt autod,politsei sõidab päevas mitu korda mööda.Järelikult haapsalus võib ristmikul parkida !
Kasvatuslik moment oleks – kui näed valesti parkijat kutsu kohe politsei ja seda iga poole tunni tagant !

Madis
6 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu+Toomas

Õigus, tulekski kutsuda politsei ja kui politsei ei reageeri, siis teatada sisekontrolli.

Foto
6 aastat tagasi

Pildigaleriid oleks võinud nendest valesti parkijatest teha. Tarmulal oleks ka tööd.

666LUK
6 aastat tagasi

Pargin kus tahan, teie ärge mölisege ja ostke omale ka korralikud maasturid!

Kalle
6 aastat tagasi

Kahjuks on meil siin igal üritusel oma PARKIMISGEENIUSED ja see musta MAZDA omanik kes parkis oma auto pooleldi Koidula tänavaotsast üle on ikka eriline GEENIUS,peab ikka juhmakas olema,et nii parkida ja tööd tegevatel inimestel oli paras nuhtlus tööd teha ja sealt mööda saada.Kahjuks jah võiks pooled autojuhid märke saata õppima aga tegelt võiks hakata valesti parkijaid teisaldama,mis oli ju jutuks ennem üritusi.Kunagi aastaid tagasi teisaldati ja pole probleemi,maksad trahvi ära ja ehk jääb meelde kui ei jää teisaldatakse järgmine kord jälle,küll ükskord meelde jääb aga niimodi teiste liikumist häirida on ka alatu.Bussi parklas kultuurimaja juures oli ka pardaak,üks võõras buss… Loe rohkem »

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Kalle

oli siis raske selle jobu auto kummid tühjaks lasta?

Arnold
6 aastat tagasi

Selge, et linnavõimud vaatamata kõikidele ponnistustele ei tule toime ja ei suuda aastate jooksul midagi muuta. Peaksime olema juba harjunud olema ja elama, lähtudes vanast-heast “jalasõit on ajavõit”.

Asunik
6 aastat tagasi

“Tupiku märgi alt sõideti läbi nii reedel, laupäeval kui ka pühapäeval.”… aga mis ajast on umbtee märgi alt läbisõit keelatud?

Toivo
6 aastat tagasi
Reply to  Asunik

Vaata, ega keelatud see pole,aga inimesed ei pööranud kahele tupikule tähelepanu ja surusid end ikka Koidula tänavale. Kui Uue tänava otsas oleva tupiku juurde jõuti, siis oli eemalt juba keelumärk näha ja seega sealt edasi sõitmine näitab lihtsalt vastutustundetut käitumist.

Viigimees
6 aastat tagasi

Haapsalus suvel raha lausa vedeleb maas. Ja siis hiljem linnavalitsus halab, et raha ei ole selle asja ega teise asja jaoks. Raha tuleb üles korjata!

Toivo
6 aastat tagasi
Reply to  Viigimees

Tee ikka endale selgeks,et kelle raha see trahviraha on. Vihjeks, et linnavalitsus see küll pole.

Ehonassakult
6 aastat tagasi

Krt kus see Luki poiss nyyd on ööseti sõidetakse linnast 15 km välja Taebla ,Palivere ja Ridala kulutatakse niisama maxumaxja raha aga kui saax jala jaoskonnast välja jalutada ja lihtsalt trahve kirjutada siis situtaxe ennast täis võib ju vasta kaalikat saada see meie politsei Co Lukk Co.
.lol

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Ehonassakult

Mine ravile ja ära risusta keelt!

no
6 aastat tagasi

Ja kui politsei oma tööd teeb, siis on jälle politsei süüdi, et riigi taskut täidab ja ei lase rahulikult linnamelu nautida. Linn palgaku omale üritusteks meeskond, kes parkimisega tegeleb, enam vähem nagu mupo Tallinnas.

to no
6 aastat tagasi
Reply to  no

valesti parkijad peavadki riigi taskuid täitma.
mine proovi Tallinnas valesti parkida – kohe saad litri kirja. siin on kõigil täiesti pohh.