16

„Kallis Mari“ teeb nädalavahetusel selle hooaja viimased sõidud

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

mariviigil 7

"Kallis Mari" Väiksel viigil. Foto Tarmo Õuemaa

Sel nädalavahetusel, 19. ja 20. augustil teeb aurupaat „Kallis Mari“ Väikesel viigil suve viimased sõidud. Koos Haapsalu suuremate sündmustega saab läbi ka aurupaadi hooaeg.    

2017. aasta suvi on „Kallile Marile“ arvult juba neljas. Kui varem on huvilisi sõidutatud Tagalahel, siis sel hooajal tehti esimest korda sõite Väikesel viigil.

Aurupaadil töötava Roger Õiglase sõnul on Väike viik paadi jaoks kõige õigem koht. „Sellise väikese aluse jaoks on viik täpselt paraja suurusega. Samuti on inimesed meid sel suvel lihtsamini üles leidnud,“ lisas Õiglas.

Seni on sel hooajal huvisõitudel käinud kokku umbes 700 inimest. Lisaks kohalikele ja siseturistidele on aurupaadisõite teinud ka välismaalased. Kõige rohkem on paadimeeste sõnul sel aastal külastajate seas olnud venelasi, samuti on huvisõitudel käinud palju sakslasi. Veidi vähem on sõite tehtud soomlastele ning rootslastele. Kaugematest sellesuvistest külalistest jäid meelde jaapanlased, kelle jaoks puuküttel töötav aurupaat on tõeliselt eriline vaatamisväärsus. Nii kallist küttematerjali kui puit nende kodumaal lõbusõitudeks ei kasutata.

Jätkuvalt on aurupaadi vastu huvi tundnud ka kodumaise seriaali „Pilvede all“ meeskond. Selgi hooajal on mitu korda „Kalli Mari“ juures filmimas käidud. 

Külalisi kostitatakse aurupaadil alati muhedate meremehejuttududega. Nii on paadimeestel varuks ka lugu sellest, miks aurupaat õigupoolest Väikesele viigile tõsteti. „Mullu suvel, kui veel Tagalahel sõitsime, juhtus paar korda, et käisime töö ajal salaja Rootsis ära. Ega see kauem aega võtnud kui 45 minutit üks ots. Et seda nalja enam ei juhtuks, pandi meid viigile kinni. Ei siit saa enam kusagile,“ naeravad mehed.

Aurupaadisõidud väljuvad Ehte tänava lõpus asuvalt paadisillalt laupäeval ja  pühapäeval 12.00 – 17.00 igal täis- ja pooltunnil. Eelnev broneerimine pole vajalik. Sõit kestab u 20 minutit. Aurupaadis on 10 kohta.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mati
Mati

Paat on Haapsalule kõva sõna

Paadialune
Paadialune

Pole Sukllest pukis, pole ka probleemi…

Paadimees
Paadimees

Paat on teatud lubadus mida Sukles peab täitma.

hook
hook

Paneks Marile rattad alla-oleks omnibuss ja raha teeniks rohkem?

küsimus
küsimus

Miks viimased sõidud juba sel nädalavahetusel, kui on eelnevalt välja reklaamitud, et “Kalli Mari” hooaeg kestab 17.06-30.08 ? Sõidud Väikesel Viigil on üks järjekordne äpardunud projekti lahendus. Kui uskuda linnavalitsust, siis aurupaadi esimesel aastal oli kahe nädalaga tulu tervelt 4500 eurot, siis terve selle suve tulu ei saa olla jämedalt arvestades rohkem kui 3500 eurot. Kuidas muuseumide sihtasutuse nõukogu esimees Sukles seda nüüd kommenteerib?

Paadimees
Paadimees

700 on ametlik osa, see mis otse tasku ei läinud.

ka+linnakodanik
ka+linnakodanik

mitte ühtki korda pole Mait Viigil näinud ja nii palju kundesid????

alati paat trellitatud aia taga
alati paat trellitatud aia taga

olen küll sealkandis jalutanud aga Marit põle mitte viigi pääl sõitmas näinud.
Kas need sõidud peeti öösel pimedas?

Haapsalu turismi au ja uhkus
Haapsalu turismi au ja uhkus "Kallis Mari"

Oli võimas hooaeg! Et see kestaks aegade lõpuni.

..
..

700 inimest? Ei tea, mis ajal need sõidud toimusid?

eksole
eksole

Päevas jõuaks maksimaalselt sõidutada 5 tundi x 20 inimest = 100 inimest. Ehk siis hooaja jooksul 700 polegi üle mõistuse palju.

!
!

100 inimest päevas ja 7 päeva suve jooksul? See arv juba näitab ära, miks kordagi seda paati liikumas ei ole näinud.

wpDiscuz