Lääne Elu paberleht laupäeval, 29. juulil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lel2907001

Jahindusnõukogu kuulutas sõja metskitsedele

Jahindusnõukogu tõstis nuhtluseks muutunud metskitsede küttimismahtu Läänemaal 543lt 1100le.

„Metskitse küttimismahu suurendamise õige aja oleme juba maha maganud,“ ütles Läänemaa jahindusnõukogu liige, Kullamaa maaomanik ja jahimees Einar Pärnpuu. „Kits on praegu tõusutrendis ja närib puukoort, nii et vähe pole.”

Pärnpuu hinnangul tuleks metskitse lasta isegi rohkem, kui kokku lepiti. Loe lähemalt Lääne Elu paberlehest.

Suveläänlased Siir ja Mihkel Oviir leidsid oma rohelise kuningriigi Soolus

Loe Lääne Elu paberlehest Tarmo Õuemaa pikka intervjuud suveläänlastest Siiri ja Mihkel Oviiriga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
looduse kaitseks
6 aastat tagasi

Kas karude, huntide, šaakalite poolt tekitatud kahjud peaksid siis ka jahimeeste arvele panema ja nad heastavad kiskjate kahjud mesinikele, lamba- ja veiseomanikele, nii nagu kitsekahjud metsakultuuridele metsaomanikele???!
Kitsede tapmise otsus pole muud kui äri jahiturismile. Mõistlikku mõtlemise vaegus!!! Kitsed on saagiks röövloomadele nagunii. Kitsede arvukus pole oluliselt tõusnud.
Loomakaitsjad, kogukond saaks teemas kitsede arvukuse kaitseks kaasa rääkida.

Enn
6 aastat tagasi

räägivad tegelaed, kes linnastki pole välja saanud. tulge elage maal, näete ka kitsi. sigadest ei räägigi.

loodussõber
6 aastat tagasi

Kus neid metskitsi siis murdu on? Pole ammu ühtegi näinud! Kas tahate nende hävitamisega lambakarjad kiskjate toidulauale jätta? Mida arvavad asjast loomapidajad?

kah+arvan
6 aastat tagasi

Kas jahimeestel tuli jälle lihaisu peale? Kõigepealt metssigade tapatalgud, nüüd siis on kitsede kord… Juba ammu pole ühtegi metskitse näinud, vanasti jalutasid lausa alevi vahel. Ja see, et metsloomad metsas söövad ei peaks ju mingi üllatus ja keelatud tegevus olema? Võib-olla peaks hoopis arutut metsalangetamist (loe hävitamist) vähendama, mitte metskitsesid selles süüdistama et nad metsas söövad! Kas jahimehed on küsinud keskkonnaametnike ja teadlaste arvamust, mida toob kaasa metskitsede hävitamine? Varsti on kiskjad meie endi kallal kui metsast kedagi söögiks leida pole. Need jubedad mõrvarid jahimehed võiks esimesena huntidele-šaakalitele sisse sööta!!!

Puruloll
6 aastat tagasi

Pärnpuu laseks kõik loomad maha, algul olid metsead jalus, nüüd kitsed, kes järgmised, varsti tuleb talunike lehmad ka maha laskma, muidu söövad hundid nad ära!